KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Világbajnoki ezüsttel és bronzzal tért haza az Okay Dance

Nemrégiben tartották a Dance Star Táncvilágbajnokságot Horvátországban, ahol tizenöt ország mintegy hétezer táncosa mérte össze tudását. Az ötnapos rendezvényen a mosonmagyaróvári OKAY Dance is képviseltette magát, s előkelő helyezésekkel, érmekkel a nyakukban térhettek haza. Pappné Varga Zsuzsanna, az Okay Dance alapítója, oktatója megosztotta lapunkkal élményeiket. 

A horvátországi Porec-ben megrendezett Dance Star táncvilágbajnokság öt napján folyamatosan versenyek zajlottak, emellett aki épp nem versenyzett, neves koreográfusok workshopjain is volt lehetősége részt venni. Pappné Varga Zsuzsannától, az Okay Dance vezetőjétől megtudtuk: különböző táncstílusok és korcsoportok szerint osztották fel a mezőnyt, de A és B szintet is megkülönböztettek attól függően, hogy az előzetes válogatón milyen eredménnyel szerepeltek a csoportok. Magyarországról négyszázötven táncos érkezett a színvonalas programra, köztük a mosonmagyaróvári Okay Dance csapatai is.

„Fergeteges volt a hangulat az egész bajnokság alatt, két színpadon zajlottak a versenyek, amelyeket kivetítőkön is jól lehetett követni. Csodálatos volt az újraéledést tapasztalni, hiszen a világjárvány néhány évre mintha megállította volna az életet. Gyermek csapatunk az A kategóriába kvalifikálta magát a magyarországi elődöntőn, ezt követően pedig ezüstérmet szereztek, két lengyel és egy osztrák csapattal mérték össze a tudásukat. Lányom, Papp Rebeka edzette és koreografálta a csapatokat, aki a győri balettiskolában végzett, illetve táncoktató. Ráadásul ezen a bajnokságon ő is táncolt a felnőtt csapattal, mert voltak olyan táncosok, akik sajnos nem tudtak részt venni az eseményen” – részletezte Zsuzsanna.

Be Italian felnőtt táncosaink B ligába kvalifikálták magukat, musical kategóriában bronzérmet nyertek. Open kategóriában felnőtt GRL power csapatunk pedig egy disco tánccal hetedik helyezést ért el tizenhét csapat közül

– összegezte az előkelő eredményeket Zsuzsanna, aki 24 éve alapította az Okay Dance tánccsoportot, jövőre ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját.

Mint mondta, hihetetlenül szeretetteljes, baráti légkört tapasztaltak a világbajnokságon, nagy élmény volt számukra, hogy az eredményhirdetés után magyar melegítőben kivonuló lányokat mindenki kitörő tapssal fogadta.

Írta: Gondár Flóra

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük