KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Világbajnoki ezüsttel és bronzzal tért haza az Okay Dance

Nemrégiben tartották a Dance Star Táncvilágbajnokságot Horvátországban, ahol tizenöt ország mintegy hétezer táncosa mérte össze tudását. Az ötnapos rendezvényen a mosonmagyaróvári OKAY Dance is képviseltette magát, s előkelő helyezésekkel, érmekkel a nyakukban térhettek haza. Pappné Varga Zsuzsanna, az Okay Dance alapítója, oktatója megosztotta lapunkkal élményeiket. 

A horvátországi Porec-ben megrendezett Dance Star táncvilágbajnokság öt napján folyamatosan versenyek zajlottak, emellett aki épp nem versenyzett, neves koreográfusok workshopjain is volt lehetősége részt venni. Pappné Varga Zsuzsannától, az Okay Dance vezetőjétől megtudtuk: különböző táncstílusok és korcsoportok szerint osztották fel a mezőnyt, de A és B szintet is megkülönböztettek attól függően, hogy az előzetes válogatón milyen eredménnyel szerepeltek a csoportok. Magyarországról négyszázötven táncos érkezett a színvonalas programra, köztük a mosonmagyaróvári Okay Dance csapatai is.

“Fergeteges volt a hangulat az egész bajnokság alatt, két színpadon zajlottak a versenyek, amelyeket kivetítőkön is jól lehetett követni. Csodálatos volt az újraéledést tapasztalni, hiszen a világjárvány néhány évre mintha megállította volna az életet. Gyermek csapatunk az A kategóriába kvalifikálta magát a magyarországi elődöntőn, ezt követően pedig ezüstérmet szereztek, két lengyel és egy osztrák csapattal mérték össze a tudásukat. Lányom, Papp Rebeka edzette és koreografálta a csapatokat, aki a győri balettiskolában végzett, illetve táncoktató. Ráadásul ezen a bajnokságon ő is táncolt a felnőtt csapattal, mert voltak olyan táncosok, akik sajnos nem tudtak részt venni az eseményen” – részletezte Zsuzsanna.

Be Italian felnőtt táncosaink B ligába kvalifikálták magukat, musical kategóriában bronzérmet nyertek. Open kategóriában felnőtt GRL power csapatunk pedig egy disco tánccal hetedik helyezést ért el tizenhét csapat közül

– összegezte az előkelő eredményeket Zsuzsanna, aki 24 éve alapította az Okay Dance tánccsoportot, jövőre ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját.

Mint mondta, hihetetlenül szeretetteljes, baráti légkört tapasztaltak a világbajnokságon, nagy élmény volt számukra, hogy az eredményhirdetés után magyar melegítőben kivonuló lányokat mindenki kitörő tapssal fogadta.

Írta: Gondár Flóra

További cikkek
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Friss levegőn nőnek az izmok – összeszedtük, hol lehet  ősszel a szabadban sportolni

A nagyvárosok mellett a falvakban is megszokott jelenséggé váltak a kültéri fitnessparkok.
Read more
A nap esszenciájaDunaszegKÖZéletMecsérMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A hétvége esszenciája - 2023.09.8-10.

Új csoportszobával bővült a Dunaszegi Napközi Otthonos Óvoda 2023. szeptember 8-án új…
Read more
KÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Még 1 hónapig lehet jelentkezni a Boldogságóra Programhoz

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük