DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Viharfelhőkkel a feje felett készítette a nyertes felvételt

A fotó majdnem kétezer szavazattal első lett a mezőnyben.


Közel ezer kép közül került ki győztesen a Magyar Honvédség fotópályázatán a darnózseli Mihályi Dani egyik képe, amelyet naplemente előtt Dunaremetén, viharfelhőkkel a feje fölött készített. Közel kétezer szavazattal a fiatal fotós állhat a dobogó tetejére a katonai meteorológia napján.

A Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat a katonai meteorológia napja alkalmából hirdetett fotópályázatot, a megmérettetésre a darnózseli fiatal fotós, Mihályi Dani is küldött be több alkotást. A közel ezer beérkezett kép közül a zsűri kiválasztotta a 12 legjobbat, a közönség pedig a Magyar Honvédség közösségi oldalán szavazhatott az általa legszebbnek ítélt fotóra. Az első három képet díjazzák, de a többi résztvevő is nyert, ugyanis a 12 képből 2021-re falinaptár készül. Az ünnepélyes díjátadót az MH Geoinformációs Szolgálatnál augusztus 14-én, a katonai meteorológia napján tartják majd.

Mihályi Dani otthonához közel, főként Darnózseli-Püski-Lipót háromszögében készíti a felvételeit, amelyekről bizony nem mondanánk meg, hogy egy általános iskolás fiú kapta lencsevégre őket. Az elszánt fotóspalánta a környék varázslatos tájait és változatos állatvilágát fényképezi szívesen: készített már felvételt vonuló szarvas rudliról, vörös gémekről is, ugyanakkor most egy dunaremetei tájképével aratott sikert.

Mihályi Dani legszívesebben a Szigetköz állat- és növényvilágát fényképezi.


A kép a naplemente előtti percekben készült, miközben hatalmas viharfelhők gyülekeztek felettem, és attól volt ilyen különleges hatású a fény. Ez a pillanat számomra egy örök élmény marad. A képet Dunaremetén, az úgynevezett Sorjási bukónál készítettem” – kommentálta a fotó keletkezési körülményeit Dani. 

Az elmúlt napok végig izgalommal teltek, egy hete zajlott a szavazás. Én hétfőn értesültem róla, hogy a szakmai zsűri beválogatott a legjobb 12 versenyző közé, majdnem 1000 kép közül választottak ki. Innentől kezdve naponta többször is néztem a számokat, végig figyelemmel kísértem a szavazás állását – lelkendezett a fiú.

Nagyon jó érzés, hogy nyertem, mivel még sosem győztem ilyen volumenű pályázaton. 1905 szavazatot kaptam, amikor lezárták a szavazást, 187 megosztásom, több száz hozzászólás, amiben sokan biztattak – tette hozzá Dani.

A darnózseli hobbifényképésznek egy másik képe is helyet kap majd a Magyar Honvédség naptárában, ez adja majd a naptár borítóját. A napfelkeltét megörökítő fotó Lipóton, a Holt-Dunán, a hajnali órákban készült.

A lipóti napfelkeltét megörökítő kép a naptár borítója lesz.


Korán mentem ki, hátha sikerült valami jó állatos fotót készíteni, de egyetlen állatka sem járt arra. A napokban már virágokat fotóztam a réten, ugyanis nem tudom miért, de eltűntek az állatok, nagyjából egy hétig alig-alig találkoztam velük. Azon a helyen ahol készítettem a fotót, szinte minden nap ilyen szép a napfelkelte. Szeretem ott kezdeni a napot – magyarázta Dani.

A lelkes amatőr fotósról egy korábbi írásunkban olvashat részletesen (https://szigetkozelet.hu/ki-koran-kel-rudlira-lel/).

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük