DarnózseliKÖZéletMosonmagyaróvár

Álmodni sem merte, hogy félmillióval segítheti fotójával egy kisfiú gyógyulását


A darnózseli amatőr fényképész, Mihályi Dani egy mosonmagyaróvári, leukémiában szenvedő kisfiú gyógyulására ajánlotta fel egy díjnyertes természetfotóját a közösségi oldalon. A csoda ezután történt: egy szolnoki család félmillió forintért licitált a képre, amivel hozzájárulnak Gellén Milán gyógyulásához. 

A közösségi hálón bukkant rá egy csoportra Dani, ahol Mosonmagyaróváron és a környékén élő beteg gyerekeknek segítenek különböző tárgyak felajánlásával, amikre licitálni lehet. Itt olvasott Gellén Milánról, a Lajta-parti városban élő kisfiúról, aki leukémiával küzd.

Bár személyesen nem ismeri a fiút, arra gondolt, ő is licitre bocsátja a képét, amellyel korábban a Magyar Honvédség pályázatán nyert, hogy ezzel segítsen a beteg kisfiúnak. A pályázaton majd’ ezer kép közül került ki győztesen Dani fotója, amelyet a dunaremetei Sorjási-bukónál készített viharfelhőkkel a feje felett (Erről bővebben az alábbi linken olvashat.)

Dani azt álmában sem gondolta volna, hogy valaki félmillió forintot fog felajánlani a képéért – azaz Milán gyógyulásáért. 

„Amikor mondtam a szüleimnek, hogy mit tervezek, azt mondták, szuper ötlet. Nem gondoltuk volna, hogy ez fog történni… Mikor felraktuk a képet, találgattunk itthon, hogy talán 10 – 15 ezer forintot sikerül összegyűjteni Milánnak. Aztán a licit összege egy nap alatt elérte a 25 ezret, akkor azt gondoltuk, hogy itt a vége. Ezután készült egy cikk a megyei újságban és egy riport egy kereskedelmi csatornán, nem is volt nagyon időm gondolkodni, olyan gyorsan történt minden.” – idézi fel Dani.

Nagyon sokan licitáltak a fényképre, a második legmagasabb licit 260 ezer forint volt, ezt fejelte meg egy szolnoki család az 500 ezres adománnyal. Milán családja megköszönte a támogatást.

A fiatal fotóspalántát arról kérdeztük, milyen érzés, hogy ennyivel hozzájárulhat a mosonmagyaróvári kisfiú betegségének kezeléséhez.

„Jó érzés, remélem tényleg segíthetek vele a kisfiúnak, és mielőbb meggyógyul. A licit végére nagyon boldog voltam. Mintha karácsony lett volna, talán ahhoz az érzéshez hasonlított leginkább” – zárta szavait a szenvedélyes természetfotós.

A nyertes fotó.
Mihályi Dani
További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük