KÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Több mint 800 ezer utas mosonmagyaróvári vasútállomáson 2020-ban


2020-ban a mosonmagyaróvári vasútállomáson (a pénztárban és automatában) közel 200 ezer belföldi és 8 600 nemzetközi jegyet vásároltak – tudtuk meg a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatóságától. Rákérdeztünk arra is a vasúttársaságnál, hogy tavaly mekkora volt a megállóhelyen az utasforgalom.

“2020-ban a mosonmagyaróvári állomáson összesen 793 ezer belföldi és 10 ezer nemzetközi utas fordult meg. Az adatok mindazokat az utazásokat tartalmazzák, ahol a 2020-ban vásárolt vasúti jegyen vagy bérleten feltüntetett viszonylat egyik végpontja Mosonmagyaróvár” – tájékoztatott a kommunikációs igazgatóság.

Hozzátették: ezek a számok nem tartalmazzák azokat, akik Start Klub kártyával, vagy díjmentesen utaznak. Utóbbi csoportba tartoznak például a 65 év felettiek, a 6 év alattiak, határon túli magyarok, múzeumlátogatásra díjmentesen utazó diákcsoport.

Ahogy az várható volt, a belföldi utasok többsége Győrbe, Budapestre, Hegyeshalomba,
Kimle-Károlyházára, Öttevényre, Abdára, Lébény-Mosonszentmiklósra és Levélre váltott 
jegyet.

“Mosonmagyaróvár top 10 belföldi kapcsolata tette ki az állomáson megforduló belföldi utasok 95 százalékát. Nemzetközi jegyek legnépszerűbb célpontja egyértelműen Bécs, a nemzetközi utasok több mint fele oda váltott menetjegyet. A Mosonmagyaróváron megforduló 793 ezer belföldi utas 10 százaléka utazott online vásárolt jeggyel. Ez némileg elmarad az országos 12,7 százalékos aránytól” – fogalmazott a MÁV.

Az interneten vásárolt és a mosonmagyaróvári automatában átvett jegyeknél 2020-ban 2100 darab menetjegyet, valamint 128 darab bérletet vettek interneten, majd vették át a mosonmagyaróvári automatában.

A vasúttársaság P+R (parkolj és utazz), és a B+R (biciklizz és utazz) létesítési programjában szerepel a mosonmagyaróvári állomáshoz tartozó parkoló és kerékpártároló tervezése. Ennek megvalósítása 2023-ban várható. Emellett Mosonmagyaróvár érintett egy másik beruházásban is: a Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) támogatásával megvalósuló projektben itt is továbbfejlesztik, korszerűbbre cserélik a vonatbefolyásoló és központi forgalomirányító rendszereket. Ennek köszönhetően a vonatok gyorsabban közlekedhetnek majd a jövőben.

Fotó: MÁV

További cikkek
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Friss levegőn nőnek az izmok – összeszedtük, hol lehet  ősszel a szabadban sportolni

A nagyvárosok mellett a falvakban is megszokott jelenséggé váltak a kültéri fitnessparkok.
Read more
A nap esszenciájaDunaszegKÖZéletMecsérMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A hétvége esszenciája - 2023.09.8-10.

Új csoportszobával bővült a Dunaszegi Napközi Otthonos Óvoda 2023. szeptember 8-án új…
Read more
KÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Még 1 hónapig lehet jelentkezni a Boldogságóra Programhoz

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük