KÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Több mint 800 ezer utas mosonmagyaróvári vasútállomáson 2020-ban


2020-ban a mosonmagyaróvári vasútállomáson (a pénztárban és automatában) közel 200 ezer belföldi és 8 600 nemzetközi jegyet vásároltak – tudtuk meg a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatóságától. Rákérdeztünk arra is a vasúttársaságnál, hogy tavaly mekkora volt a megállóhelyen az utasforgalom.

„2020-ban a mosonmagyaróvári állomáson összesen 793 ezer belföldi és 10 ezer nemzetközi utas fordult meg. Az adatok mindazokat az utazásokat tartalmazzák, ahol a 2020-ban vásárolt vasúti jegyen vagy bérleten feltüntetett viszonylat egyik végpontja Mosonmagyaróvár” – tájékoztatott a kommunikációs igazgatóság.

Hozzátették: ezek a számok nem tartalmazzák azokat, akik Start Klub kártyával, vagy díjmentesen utaznak. Utóbbi csoportba tartoznak például a 65 év felettiek, a 6 év alattiak, határon túli magyarok, múzeumlátogatásra díjmentesen utazó diákcsoport.

Ahogy az várható volt, a belföldi utasok többsége Győrbe, Budapestre, Hegyeshalomba,
Kimle-Károlyházára, Öttevényre, Abdára, Lébény-Mosonszentmiklósra és Levélre váltott 
jegyet.

„Mosonmagyaróvár top 10 belföldi kapcsolata tette ki az állomáson megforduló belföldi utasok 95 százalékát. Nemzetközi jegyek legnépszerűbb célpontja egyértelműen Bécs, a nemzetközi utasok több mint fele oda váltott menetjegyet. A Mosonmagyaróváron megforduló 793 ezer belföldi utas 10 százaléka utazott online vásárolt jeggyel. Ez némileg elmarad az országos 12,7 százalékos aránytól” – fogalmazott a MÁV.

Az interneten vásárolt és a mosonmagyaróvári automatában átvett jegyeknél 2020-ban 2100 darab menetjegyet, valamint 128 darab bérletet vettek interneten, majd vették át a mosonmagyaróvári automatában.

A vasúttársaság P+R (parkolj és utazz), és a B+R (biciklizz és utazz) létesítési programjában szerepel a mosonmagyaróvári állomáshoz tartozó parkoló és kerékpártároló tervezése. Ennek megvalósítása 2023-ban várható. Emellett Mosonmagyaróvár érintett egy másik beruházásban is: a Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) támogatásával megvalósuló projektben itt is továbbfejlesztik, korszerűbbre cserélik a vonatbefolyásoló és központi forgalomirányító rendszereket. Ennek köszönhetően a vonatok gyorsabban közlekedhetnek majd a jövőben.

Fotó: MÁV

További cikkek
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A világ legnevesebb egyetemeire készül a mosonmagyaróvári Kondor Balázs

A Floris TV legújabb adásának vendége a mosonmagyaróvári Kondor Balázs volt, aki nemrégiben…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük