KÖZéletSzigetKÖZélet

A Szent Kristóf Mentőalapítvány nem csak a betegeknek nyújt segítséget

A Szent Kristóf Mentőalapítvány javítja a mentőgépjárművek észrevehetőségét is a biztonságos vonulás érdekében.


A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány fő célkitűzése a mentőszolgálatot teljesítők munkakörülményeinek javítása, mentéstechnikai eszközök beszerzése és korszerűsítése, illetve a Mosonmagyaróváron és kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb, magas szintű mentőellátása.

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítványt 2010-ben hozta létre Szabó Zsolt és Medvácz Péter mentődolgozó, tevékenységük rendszerezését és kezelését azóta egy öt főből álló kuratórium látja el, melynek tagjai a mentőállomás dolgozói, illetve dr. Nagy István agrárminiszter.

Az elnöki tisztséget 2014 óta Dr. Horváth Ákos tölti be, aki megkeresésünkre elmondta, hogy szervezetük immár 9 éve kiemelten közhasznú minőségben működik.

„Az éves bevételünk nagyjából kétharmadát teszik ki a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásai, valamint kisebb-nagyobb cégek és egyesületek is hozzájárulnak pénzzel vagy természetbeni adományokkal a munkánkhoz.” – mesélte Ákos.

„Az Országos Mentőszolgálattal szorosan együttműködve bevételünket nem csak a mentőszolgálatot teljesítők munkakörülményeinek javítására fordítjuk, hanem korszerűsítjük a mentéstechnikai eszközöket, beszerezzük a legkorszerűbb készülékeket, továbbá fejlesztjük a mentőgépjárművek műszaki és felszereltségi állapotát.”

Ákos hozzátette, hogy elsősorban olyan műszereket vásárolnak, amelyek alapvetően nem rendszeresek a mentőszolgálatnál.

„A kötelező és jogilag előírt felszerelések mellé olyan plusz eszközöket próbálunk megvenni, amelyek extra segítséget nyújtanak az ellátónak és az ellátandónak. Például betegőrző monitort nem csak az esetkocsiban helyeztünk el, hanem az összes mentőautónkban, ezenkívül speciális rögzítőket, szén-monoxid mérőket és GPS-t raktunk minden egyes járművünkbe.” – tudtuk meg Ákostól.

A mosonmagyaróvári mentőállomás támogatásán kívül az alapítvány elsősegély és újraélesztés oktatásokkal is foglalkozik, melyekért díjazást nem kérnek. A prevenciós előadások felkérésre vehetők igénybe, legfőképp iskolák és helyi cégek számára, azonban Ákosék tartottak már sürgősségi ellátás bemutatókat borfesztiválon, vadásznapon, vagy akár halfogó versenyen is.

Hogyan támogassuk az alapítvány munkáját

A személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásával

Adószám: 18028836-1-08

Bármekkora összegű pénzbeli adománnyal

Számlaszám: Duna Takarék 58600214-11169262

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük