DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Egy fotóspalánta év végi sikerei


A darnózseli Mihályi Dani természetfotóiról és tehetségéről már több ízben beszámoltunk, a tavalyi év vége újabb elismeréseket tartogatott a hatodikas fiúnak. Iskolások számára kiírt pályázatokon is díjazták képeit, de több, felnőttek számára rendezett megmérettetésen is jól szerepelt. Danit idei fotós terveiről kérdeztük, mire ő elárulta, idén egy sas-párt szeretne lencsevégre kapni.

A Kárpát-medencében élő diákok részére kiírt Ember és Természet fotópályázaton Dani a Felszállás című képével a harmadik helyet szerezte meg magának. Fényképezőgépével egy hattyút örökített meg, amint az felszáll a vízfelszínről.

A darnózseli amatőr fényképész az Agrárminisztérium által a Föld napja alkalmából meghirdetett Bisel pályázaton is elismerést kapott. Ezt a megmérettetést 7-12. évfolyamos tanulók részére rendezték, itt Dani hatodikasként, a legifjabb versenyzőként egy békás fotójával nyerte el a zsűri különdíját.


A felnőttek között is sikereket ért el. A Tatai Vadlúd Sokadalom kísérőprogramjaként meghirdetett

„Madarak fényben és árnyékban” fotópályázatra felhívására beküldött képével bekerült a legjobb 25 versenyző közé, így fotója helyet kap majd a felhívásra beküldött legjobb ötven képből készülő könyvbe és szerepelhet az ebből rendezendő kiállításon.  Közel ezer résztvevő küldött képet a pályázatra, ahova Dani legfiatalabb versenyzőként a Körforgás című képével nevezett a megmérettetésre.


A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett IX. Fehértavi darvadozásra (a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából) beküldött fotóját Rétihéják kategóriában díjazták, a fiú második helyezett lett Vadász című képével.


A fotóspalánta számára az év vége másfajta meglepetést is tartogatott: elromlott a fényképezőgépe. Egy névtelen jóakarójától viszont kapott egy profi masinát, így továbbra is kedvére kattogtathat. A Kisalföld napilap szerkesztősége a mosonmagyaróvári térségben Danit az Év Emberének választotta, mert egy leukémiás kisfiú gyógyulásáért szervezett jótékonysági licitre ajánlotta fel egy fotóját, ami félmillió forintért kelt el. Erről bővebben itt olvashat.

A fiú a téli fotózással kapcsolatban elmondta: „Most hogy hidegebb van, nem járok annyit ki fotózni, tanulnom is többet kell. Ha kisüt a nap, akkor azért kimegyek pár órára. Most leginkább új helyeket keresek, és gondolkodom azon, hogyan tudnék közelebb kerülni az állatokhoz. Madarakat etetek, stb. Azért szerencsére most is akadnak állatok, amiket lehet fotózni: főleg őzek és madarak. Ez az első tél, amikor komolyabban veszem a fotózást, most térképezem fel, milyen állatokkal merre találkozhatok…”– magyarázta Dani.

Az ifjú fotós lapunknak beszámolt idei tervéről: a környékükön élő sasokat szeretné lencsevégre kapni. Bár már próbálkozott a madárpár megörökítésével, úgy érzi, még nem sikerült a tökéletes képet elkészítenie. Ebből is látszik, hogy Dani kritikus magával szemben, kitartóan próbálkozik, amíg nem sikerül a legjobb végeredményt elérnie.

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük