KÖZéletMosonmagyaróvár

Tarolt a mosonmagyaróvári VI-GÓ SE a hétvégi K-1 Magyar Bajnokságon


Szeptember 11 és 13 között került megrendezésre a WFC világszervezet nyílt Országos K-1 bajnoksága Baján.

A háromnapos összecsapáson 32 klub, mintegy 250 versenyzője vett részt. A mosonmagyaróvári VI-GÓ SE harcosai 9 indulóval vágtak neki a bajnokságnak és igazán szép eredményekkel térhettek haza.

Meszlényi Gáborral, a VI-GÓ SE vezetőedzőjével beszélgettünk az egyesület múltjáról, jelenéről és a hétvégi versenyről.

„A Nyugat-Magyarországi Egyetem, Apáczai-Csere János Tanítóképző Főiskola Rekreáció- Életmód és Egészségfejlesztő szakán diplomáztam, illetve szakedzői vizsgát tettem Muaythai, Kick-Box szakirányból.

2011-ben indítottam saját hivatalos Sportegyesületem VI-GÓ SE néven egy kis 50 négyzetméteres teremben a Gazdász Kollégium alagsorában. A kis helyiséget szépen berendeztük, igyekeztem minden felszerelést beszerezni, ami a versenyszintű felkészüléshez elengedhetetlen. A csoport létszáma gyorsan gyarapodott.

Jelenleg a gyermek, felnőtt és női csoportjaink mellett lehetőség van magánórákra is járni.

Büszkén mondhatom, hogy az eddigi 9 éves fennállásunk alatt rengeteg eredménnyel sikerült hozzájárulnunk azokhoz a sikerekhez, amelyek Magyarország és ezen belül Mosonmagyaróvár hírnevét is öregbíthetik egész Európa szerte.

A VI-GÒ SE versenyzői a közel egy évtized alatt számos magyar bajnoki címet gyűjtöttek, ugyanakkor európa- és világbajnoki érmeket is sikerült szereznünk amatőr szabályrendszerekben. Emellett pedig több válogatott versenyzővel is dolgozunk együtt.

Én is 25 éve mérettetem meg magam versenyeken. A 2018-as esztendő végén megnyertem a I.S.K.A. nemzetközi szervezet profi Interkontinentális bajnoki övét, ami nagy mérföldkőnek számít K-1-es pályafutásomban.

Versenyzőim és én is folyamatosan indulunk amatőr és profi versenyeken egyaránt: K-1, Kick-box, Muaythai, illetve Kempo megmérettetéseken is részt veszünk.

Csak az elmúlt két évben 47 sporteseményen voltunk jelen az edzőtáboroktól kezdve, az amatőr versenyeken át, profi gálákig, és több mint 200 érmet, illetve gálagyőzelmet sikerült szereznünk Mosonmagyaróvárnak és a VI-GÓ SE-nek. 

A hétvégi (szeptember 11-13) versenyen ismét sikerült igazán szép teljesítménnyel kimagasló eredményeket elérnie versenyzőinknek, akikre igazán büszke vagyok! Roppant felemelő érzés, hogy ilyen csodálatos csapatot tudhatok a magam mellett.

Muszáj kiemelnem azt a szülői gárdát is, akik évek óta töretlenül, önzetlenül és rendkívül odaadóan segítik a munkánkat.

Biztosan tudom, nélkülük nem tartanánk itt. Remek érzés, hogy ennyire összetartó és jó humorú emberekkel „dolgozhatok” együtt.

A hétvégi Magyar Bajnokságon több versenyzőnk is elindult két szabályrendszerben – K-1 és K-1 light kategóriában -, ahol összesen 5 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtöttünk. Ezáltal a top 3 legeredményesebb egyesület közé kerültünk. Rendkívül büszke és elégedett vagyok!

1. helyezést ért el a versenyen Wéber Kristóf, aki 2 kategóriában is győzedelmeskedett, illetve egy-egy kategóriában Balogh Benjamin, Bertalan Zoltán és Perger Balázs is a dobogó legfelső fokára állhatott.

2. helyen végzett Ujvári-Bölcskei Belián 2 kategóriában, és Balogh Benjamin, Wéber Mária, Gulyás Marica, illetve Gulyás Bendegúz is ezüstérmet szereztek saját kategóriájukban.

Bronz éremmel térhetett haza a versenyről Babos Márton.

Minden versenyzőnek gratulálunk! Csak így tovább!

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük