koronavírus

Friss számok, tények, adatok!


Magyarországon újabb 36 koronavírusos esetet azonosítottak az elmúlt éjszaka, így a nyilvántartott fertőzöttek száma 167-re emelkedett. Ezzel egyidejűleg egy újabb idős honfitársunk halt meg a fertőzés következményeként fellépő tüdőgyulladásban, így már összesen 7 magyar áldozata van a járványnak.

Látható, hogy a tömeges terjedés küszöbén áll Magyarország, kiemelten fontos tehát, hogy aki csak tud, maradjon otthon! 

Mindeközben Kínából megérkezett Magyarországra a WizzAir repülőgépe, amely mintegy 11 tonnányi orvosi felszerelést szállított hazánkba. Az eszközök között több tízezer védőruha és orvosi maszk található. A világban mindenütt hatalmas versengés zajlik ezekért a felszerelésekért, ezért is fontos, hogy nagyobb mennyiségben sikerült beszerezni őket. 

Az Operatív Törzs ma délelőtt 11 órakor újabb sajtótájékoztatót tart, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. 

A járvány mindeközben világszerte tombol, az Egyesül Államokban három államot is katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánított Donald Trump elnök. Az USA immáron Európa után egy második epicentrumhoz képez, ugyanis a legfrissebb adatok szerint a fertőzöttek száma itt a harmadik legmagasabb a világon Kína és Olaszország után, átlépve a 25.000 főt. 

A világon mindezidáig 341.000 fertőzöttet, 14.700 halálesetet és közel 100.000 gyógyult beteget regisztráltak. 

Kép:gisanddata.maps.arcgis.com