2020.09.29.

SzigetKÖZélet média

Egyre több helyi keresi a termálfürdőt

Harminc százalékkal kevesebb idén a vendég a Flexum Thermal & Spa-ban, viszont a helyiek egyre inkább keresik a mosonmagyaróvári fürdőt. Rongits Attila, a komplexum vezetője elmondta folytatják a fejlesztést, nem állnak meg az augusztusban véget érő első ütem után sem.

Megújult termálfürdő

2018 végén kezdődött a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa felújítása. A milliárd forintos fejlesztés a járvány okozta bezárás miatt sem állt meg, s az első ütemmel augusztus végére végeznek. Korábbi cikkünkben már megírtuk, másfél éve kezdték a közel egymilliárd forintos beruházást, azóta többek között elkészült négy csúszda, kialakítottak vízi játszóteret, korszerűsítették a folyosókat, öltözőket, pihenő tereket, parkosítottak, automata öntözőrendszert építettek ki, felújították a legnagyobb gyógymedencéjüket, s birtokba vették év elején az új épületben a teljesen megújított főbejáratot.

Silver medence
Fotó: Facebook/Flexum Thermal&Spa


Végéhez közelít az első ütem

Rongits Attila, a Flexum Thermal & Spa vezetője elmondta, az úgynevezett arany gyógymedencéjük felújításával idén év elején végeztek, az ezüst gyógymedencével pedig augusztus végén fognak. Az arany és az ezüst medence azért kapta ezt a nevet, mert az egyikben arany díszítések láthatók míg a másikban ezüst díszítések.

„Ezzel a korszerűsítés első üteme véget ér, de nem állunk meg. Új wellness és szaunavilágot alakítunk ki a jövőben, ennek még keressük a helyét. Illetve a régi jegypénztárból fitnessterem lesz. S még annyit elmondhatok, talán tudjuk növelni a termálfürdő területét is…” – fogalmazott Rongits Attila.

Hozzátette: a harminchármas medence is új tetőt kapna a közeljövőben, s az emeleten helyet kapna egy korszerű wellnessrészleg is. 

Harminc százalékkal kevesebb vendég

A Flexum Thermal & Spa-nak sem lesz a legsikeresebb éve 2020. Mint megtudtuk, a járvány miatt 30 százalékkal esett a vendégforgalmuk.

„A buszos csoportok elmaradnak. Így alig érkeznek vendégek Csehországból, Szlovákiából és Ausztriából. Viszont örvendetes, hogy a magyarok, a mosonmagyaróváriak körében egyre népszerűbb a fürdő” – tudatta Rongits Attila.

Fotó: Facebook/Flexum Thermal&Spa


Sikeres gyerekrészleg

Rongits Attila elmondta, a gyerekrészlegnek a legnagyobb a sikere, amit a közeljövőben is terveznek bővíteni. Itt legutóbb egy új medencét és egy pancsolót is kialakítottak a legfiatalabb korosztálynak.

Fotó: Facebook/
Flexum Thermal&Spa
Megosztom: