KÖZéletMosonmagyaróvár

Megújult termálfürdő várja a vendégeket


2018 végén kezdődött a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa felújítása. A milliárd forintos fejlesztés a járvány okozta szünet miatt sem állt meg. A várható nyitás remélhetőleg a nyár elején megtörténhet. A termál vezetése egy megújult fürdőbe várja majd vendégeit.

Milliárdos beruházás

Rongits Attila, a Flexum Thermal & Spa vezetője elmondta, másfél éve kezdték a közel egymilliárd forintos beruházást, azóta többek között elkészült négy csúszda, kialakítottak vízi játszóteret, korszerűsítették a folyosókat, öltözőket, pihenő tereket, parkosítottak, automata öntözőrendszert építettek ki, felújították a legnagyobb gyógymedencéjüket, s birtokba vették januárban a régi-új főépületet is.

Mint megtudtuk, azt az épületet, ahol eddig helyet kapott a bejárat, fitness teremmé alakítják és várhatóan év végére megnyitják. De nem csak a fürdőben újítottak: a gyógyászati rész is megszépült, s jelenleg folyik az Aqua Hotel Termál felújítása is.

Gyógy és gyerektér

A gyógymedence felújításával nemsokára végzünk. Már csak a szélfogó megépítése van hátra. S ezzel párhuzamosan a régi gyerekmedencét is átalakítjuk, aminek köszönhetően az egész tér, a két medencével gyógytérré alakul

– fogalmazott Rongits Attila. 

A termál másik oldala pedig a gyerektér lesz, itt kialakítunk egy új medencét és egy pancsolót is a legfiatalabb korosztálynak.


Tizenöt éve nem volt ekkora újítás

Rongits Attila hangsúlyozta, tizenöt éve volt hasonló nagyságú beruházás a fürdőben.

Hozzátette: terveik között szerepel, hogy újra minél több mosonmagyaróvári és környéki vendégük legyen.

Nagyon sikeres az a jegyünk, amit mosonmagyaróvári lakcím kártyával rendelkező vendégeink vehetnek igénybe. Ők négy után 1200 forintos áron jöhetnek be, s fél délutánt tölthetnek a termálban. Terveink között szerepel, hogy visszaszerezzük az osztrák vendégeket is. Húsz-harminc éve ők voltak túlsúlyban, most a szlovák vendégek vették át a helyüket

– tudatta Rongits Attila.

A termál vezetője leszögezte, kétszer több vendéget is képes befogadni a Flexum Thermal & Spa a mostaninál.


Optimistán néznek előre

Nagy fejtörést okoz nekünk is a járvány, ám optimistán állunk a helyzethez. Sajnos pár dolgozót munkanélkülire kellett küldenünk, de várunk vissza mindenkit. Remélem, nyár elején meg tudjuk nyitni a termálfürdőt és be tudjuk mutatni vendégeinknek a fejlesztéseket

– tudatta Rongits Attila.

A termálfürdő már március 16. óta határozatlan időre felfüggesztette a vendégek fogadását, még azelőtt, hogy erre hatóságilag kötelezték volna az intézményeket. Rongits Attila elmondta, a beruházási munkálatok akár fel is gyorsulhatnak a termálfürdőben a mostani helyzetben, hiszen a munkásoknak nem kell tekintettel lenniük a vendégek nyugalmára, s – betartva az előírásokat – zavartalanul dolgozhatnak.

Európa ötödik legjobb gyógyvize

Rongits Attila szerint a felújított termálfürdő jó úti cél lehet minden családnak, hiszen az idősebbektől a gyerekekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő időtöltést, az idősebb korosztály Európa ötödik legjobb gyógyvizében töltődhet fel, míg a legkisebbek az új gyerekvilág részlegen érezhetik jól magukat.

Tavaly megszépült a gyógyászati részlegünk is, kibővítettük a szolgáltatások körét, s tervben van, hogy fizioterápia is felkerül is listánkra.

Fotók: Flexum Thermal & Spa / Facebook

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük