2021.10.15.

SzigetKÖZélet média

3 ezer köbméter aszfalt kerül a mecséri bekötőre


A mecséri bekötő több mint 840 millió forintból újul meg idén őszig. A közút munkatársai emellett a hédervári és lipóti szakaszon is dolgoznak a Szigetközben.

Átépítik a buszmegállókat is

841,3 millió forintból újul meg az 1402-es (mecséri bekötő) út. Az április 28-án kezdődött beruházás során összesen 3034 köbméter aszfaltot dolgoznak be a szakemberek – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől.

– Továbbá kitiszítják a jelenlegi vízelvezető rendszert, a buszmegállóhelyeket átépítik a szabványoknak megfelelően és új forgalomtechnikai táblákat helyeznek ki – emelte ki a kommunikációs vezető.

Hozzátette: a munkálatok várhatóan szeptemberben fejeződnek be.

További felújítások

A mecséri beruházáson kívül Hédervár térségében a 1401-es úton mintegy 1,6 kilométeres szakaszon, a 1404-es úton 820 méteren, valamint a 1411-es úton 650 méteren Lipót térségében zajlik még felújítás. Pécsi Norbert Sándor úgy fogalmazott, a szigetközi térségben nyáron nem lesznek további felújítások, viszont ősszel – az ütemezés függvényében – további kivitelezések kezdődhetnek, melyek jelenleg előkészítés alatt vannak.

Megosztom: