ÁsványráróHédervárKÖZéletKÖZlekedésRajkaSzigetKÖZélet

Útfelújítás: A jövő évi tervezés, előkészítés már folyamatban


Idén is több útszakasz megújult a Felső-Szigetközben. A koronavírus kissé átalakította a munkarendet a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél, ám ez a beruházásokra nem volt hatással. Jövőre is folytatódnak a fejlesztések.

2020-ban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai több százmillió forintból tettek rendbe utakat a Felső-Szigetközben. Jövőre is több beruházás valósul meg a térségben.

Többek között megújult idén az 1401-es úton, Ásványráró átkelési szakasza több mint egy kilométeren, 541,4 millió forintból. Korábban már írtuk, hogy az említett útszakaszon a hibás burkolatrészeket elbontották, és új szerkezet építése után új, kétrétegű aszfaltburkolat készült. Emellett az Ásványráró és Hédervár közötti útszakasz 1,3 kilométeren is megújult 169,7 millió forintból.  A Mosonmagyaróvár-Dunakiliti-Rajka összekötő út, valamint a Mosonmagyaróvár-Feketeerdő közötti rész 60,7 millió forintból korszerűsödött ebben az évben.

Teljes hosszon és keresztmetszetben

„Az elvégzett munkák során az útszakaszok teljes hosszon és keresztmetszetben megújultak. Ásványráró átkelési szakaszán megújult továbbá a vízelvezetési rendszer, burkolt árkokat és víznyelőket építettünk be, az Ásványráró és Hédervár közötti szakaszon a meglévő földárkokat kitisztítottuk” – emelte ki Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

„Idén a térségben természetesen napi üzemeltetési és fenntartási munkákat folyamatosan végzünk a kezelésünkben lévő közúthálózaton. A következő évi munkák előkészítése, terveztetése folyamatban van” – vetítette elő a szóvivő.

2021-ben is újulnak a szigetközi szakaszok

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint munkagépekre számíthatunk 2021-ben az 1401-esen, a Győr-Mosonmagyaróvár összekötő úton Mecsér csomópont és Ásványráró között, az 1401-es út hédervári átkelési szakaszán, az 1404-es út Novákpuszta-Darnózseli-Lipót-, valamint az 1411-es Hédervár-Lipót összekötő szakaszán a lipóti átkelési szakaszon. Továbbá a Lébény-Mecsér összekötő úton az 1-es főúttól a Mosoni-Dunáig.

Átalakult a közutasok munkarendje a járvány miatt

„A koronavírus járvány ideje alatt is folyamatosan dolgoznak mérnökségi szakembereink, 8 órás műszakok helyett 12 órás műszakokban. Ennek köszönhetően bár hosszabb ideig tart egy-egy munkanap a munkavállalók számára, de így egy héten kevesebb alkalommal kell munkába járniuk, ami a fertőzésveszély kockázatát is csökkenti. A gyorsforgalmi utakon pedig továbbra is 0-24 órás felügyeletet látnak el. Így ugyanúgy, megállás nélkül folytathattuk munkáinkat, a felújítások átütemezésére nem volt szükség. A kialakult helyzet nem befolyásolja az eddig megszokott közlekedést. Azok az autósok, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, továbbra is zökkenőmentesen érhetik el úticéljukat, mert valamennyi ügytípusban lehetőséget biztosítunk az online ügyintézésre is” – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük