ÁsványráróEseményekKÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Ünnepi hangulat a csillagos ég alatt – Korcsolyapálya nyílt az ásványrárói kempingben

A tervek szerint január közepéig, de ha igény lesz rá, akár február végéig is nyitva tarthat a Part Camping – Ásványráró -ban felállított korcsolyapálya, amely a Szigetköz egyetlen szabadtéri korcsolyapályájaként az aktív kikapcsolódás mellett igazi karácsonyi hangulatot is kínál az ide látogatóknak.

Az ásványrárói Part Camping vezetője, Böősi Gábor úgy döntött, nagy fába vágja a fejszéjét: a téli időszakra felállított egy szabadtéri korcsolyapályát a kempingben, szerette volna megmutatni, hogy hogy a hideg évszakban is lehet aktívan, sportolással tölteni a szabadidőnket. A látogatókat karácsonyi, családias hangulat fogadja, forralt borral, punccsal, pizzával lazíthatnak, miközben a friss levegőn, a csillagos ég alatt mozgatják át magukat.

Hétköznaponként 10:00 és 20:00 között, hétvégente délelőtt 10:00-től este 21:00-ig, igény esetén 22.00-ig tart nyitva a pálya, ahol korcsolyabérlésre (26–45-ös méretig) és saját korcsolya megéleztetésére is van lehetőség.

Az ország különböző pontjain huszonöt ilyen korcsolyapálya van felállítva, évek óta ilyenen csúszhatunk a fővárosban a Szent István Bazilika előtt, de idén például Kecskeméten és Zánkán is találkozhatunk ugyanezzel a típussal – részletezte Böősi Gábor. Mint mondta, ez nem jégpálya, hanem egy amerikai konstrukció, egy negyven éve fejlesztett téli-nyári korcsolyapálya, a jelenlegi helyzetben egy energiatakarékos megoldás.

Akik jéghez szoktak, azok számára újdonság ez a pálya, kicsit más élményt nyújt, bemelegítést és éles korcsolyát igényel: három-négy kör után már ráéreznek a vendégek, hogyan is kell siklani ezen a felületen. Mivel nem csúszik ki egyből a „jég” a lábuk alól, a gyerekek könnyebben megtanulnak stabilan mozogni a pályán.

A pályahasználat nincs időhöz kötve, aki megváltja a jegyet, kedvére csúszkálhat azon a napon. A tapasztalat azt mutatja, sokan megállnak egyet szusszanni, s pihenés közben elkortyolnak egy forralt bort vagy teát.

A szabadtéri pálya előnye, hogy nem függ a hőmérséklettől, tehát meleg időben, tizenöt fokban ugyanúgy használható, mint mínusz húsz fokban. Hátránya, hogy esős időben nem tudják igénybe venni, ugyanakkor tiszta időben páratlan élmény a csillagos ég alatt a természet csendjét élvezve csúszni a koripályán.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük