KÖZbensőSzigetKÖZélet

Meghitt adventi készülődés vagy veszekedéssel teli karácsonyi őrület?

Elérkezett az év utolsó hónapja, ami szólhat a csendes és nyugodt felkészülésről, de a folyamatos stresszről és rohanásról is. Ön melyiket választaná? Ha az előbbit, akkor olvasson tovább! Olyan tanácsokat hoztam, amelyeket betartva az évvégi feszültséget felváltja a meghitt és izgatott egymás felé fordulás. Valentin-Gyurics Nikoletta coach és mediátor írása.

Jó ideje érzi már, hogy nem tud megfelelni az elvárásoknak? A nagyi ragaszkodik a kézzel készült bejglihez, az após a frissen főtt halászlét várja, a gyerekek az ajándékdömping mellett még húszféle süteményt szeretnének az asztalra. Ön pedig előre retteg attól, hogy fog minden időben elkészülni? Ráadásul híre-hamva sincs annak a fajta készülődésnek, amire valóban vágyik.

De tudja ön, mi az, ami igazán boldoggá tenné?

Első lépésként szánjon fél órát arra, hogy átgondolja, idén milyen karácsonyi készülődésre és ünneplésre vágyik! Még hatékonyabb, ha mindezt le is írja.

Hasonlítsa össze a korábbi évek tapasztalatával, majd nézze meg, milyen régi dolgokat hagyna el, és miben újítana idén is! Ha megvan a lista, tegye félre egy estére, majd másnap nézzen rá más szemmel! Mi az, amit ki lehet húzni belőle? Mik azok a legfontosabb dolgok, amiknek mindenképp meg kell valósulniuk? Mi a legkevesebb, amivel már jól érezné magát? Csak az utóbbiak maradjanak rajta a listán!

Ha megvan ezzel, és eddig nem tette: most vonja be a családot.

Beszéljék meg közösen, melyik az a verzió, ami mindenki számára örömteli készülődést ígér!

Ezután érdemes kidolgozni egy rugalmas menetrendet.

Ha ehhez tudják tartani magukat, akkor elkerülhető, hogy az utolsó napok az éjjel-nappal történő takarításról, elfelejtett ajándékok vásárlásról vagy a végeláthatatlan sütés-főzésről szóljanak. Ne felejtse el bevonni a családtagokat sem! Ha mindenki kiveszi a részét, sokkal többfelé oszlanak a terhek, ráadásul igazi minőségi családi idő lehet már a készülődésből is.

A feltöltődésre szánt idő se maradjon ki!

Tervezze be a pihenést, a közös családi programokat is, legyen szó egy moziról, korcsolyázásról vagy a karácsonyi vásárok látogatásáról is.

Ne feledje: mindig vannak olyan körülmények, amelyeken nem lehet változtatni. Viszont sokkal több az olyan, amin igen!

Nem biztos, hogy az idei évben már minden vágyott cél megvalósul. Viszont minden apró változtatás változások sorát hozza magával. Miért ne kezdhetné el már az idei évben megalapozni a jövőbeli ünnepek hangulatát? Én így fogok tenni!

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük