2022.01.17.

SzigetKÖZélet média

Szívében mindig vidéki marad – Junior Prima díjas a mosonmagyaróvári Rujder Vivien

Rujder Vivien az Átjáróház forgatásán. Fotó: Glódi Balázs


Junior Prima díjjal jutalmazták nemrégiben a mosonmagyaróvári születésű Rujder Vivien színésznő munkásságát. Mint mondta, meglepetésként érte a díj, megerősíti azt, hogy jó az út, amin jár. A fiatal tehetség lapunkkal megosztotta: büszke arra, hogy olyan csodálatos helyről származik mint a Szigetköz, szívében mindig vidéki lány marad.

A mosonmagyaróvári Rujder Vivien már pályakezdő színészként több filmes és színházi szerepet játszott. Színinövendékként láthattuk Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-díjas filmjében is. Gyermekéveit Rajkán töltötte, tíz éves volt, amikor szüleivel Mosonmagyaróvárra költöztek, az Ujhelyi iskola majd a Kossuth-gimnázium után a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult, ahova első nekifutásra felvették. A színésznő azóta Budapesten él és dolgozik, a Katona József Színház társulatának tagja.

A fiatal színésznő a Katona József Színház társulatának tagja. Fotó: Szokodi Bea

A Junior Prima díjat 2007-ben hívták életre a Prima Primissima alapítói, hogy ezáltal önálló díjjal jutalmazzák a harminc év alatti fiatalok köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak, munkásságukban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

– Nem számítottam erre a díjra. Mikor csörgött a telefon és közölték a hírt, reflexből tiltakoztam, hogy ez biztos tévedés. Megtisztelő és motiváló Junior Prima díjat kapni, számomra ez egy visszaigazolás, hogy eddig jó úton jártam, így kell haladnom továbbra is, azzal az alázattal és maximalizmussal, amit a mestereimtől tanultam – felelte Vivien arra a kérdésünkre, milyen érzés volt megkapni a díjat, mit jelent számára a kitüntetés.

– Évről évre egyre értékesebb nekem az otthon fogalma. A családom, a barátnőim, a lovak és az edzőim társasága mindig feltölt. Ha csak két szabadnapom van, már nem szoktam hazalátogatni mert zavar, hogy nem tudok annyi idő alatt lenyugodni, rájuk koncentrálni, mindenkivel elég időt eltölteni. A Szigetköz egy unikális csoda számomra az országban, büszke vagyok rá, hogy onnan jöttem. Mindig is vidéki lány fogok maradni – osztotta meg lapunkkal az otthonához fűződő érzelmeit a színésznő.

Vivien számára a díj azt jelképezi: helyes úton jár, szerettei is támogatják.


Rujder Vivient jelenlegi szerepeiről is kérdeztük:

– A Katona József Színházban már volt egy premierem, egyik volt osztályfőnököm, Dömötör András rendezésében mutattuk be Térey János Káli holtak című regényéből adaptált színpadi változatot. Üdítő végre arcokat, csillogó szemeket látni a nézőtéren, hiányzott a színház. Október 15-én lesz a következő bemutatónk, már zajlanak is a próbák: Isten, haza, család című előadáson dolgozunk Tarnóczi Jakab rendezésében – mesélte Vivien.

– Aztán jön egy kis pihenés reményeim szerint, jövőre pedig újra forgatni készülök – tette hozzá a fiatal színésznő, akit az Apatigris, a Korhatáros szerelem, az Aranyélet vagy a Tóth János sorozatokban betöltött szerepei révén is ismerhetünk a képernyőről. A színésznő első olyan mozifilmje, amelyben főszerepet tölt be, jövőre kerül a filmvásznakra. Az Átjáróház forgatását a járvány vágta félbe. Viviennek egyébként nem ez az első díja: 2019-ben Vastaps Díjat érdemelt ki a legjobb női mellékszereplőként nyújtott alakításáért a Rozsdatemető 2.0 című darabban.

Megosztom: