KÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Karkötőkből és limonádéból adomány: a gyepmesteri telep négylábúit ajándékozták meg a gyerekek


Szívet melengető módon gyűjtöttek a Bányász utcai bálon a helyi gyerekek: karkötőket fontak, sütiket készítettek, de többféle limonádéval is készültek. Az árusításból befolyt összeget a város gyepmesteri telepén lakó ebek megsegítésére ajánlották fel a pénzt.

Oroszné Koronczi Kati, két adományozó kislány, Petra és Dorka édesanyja portálunkkal megosztotta, idén már harmadszor rendezték meg a Bányász utca bálját, ami ismét nagyszerű hangulatban zajlott. Második alkalommal gyűjtöttek a gyepmesteri telep ebei számára, akiknek ezúttal több mint 30 ezer forintnyi adományt tudtak elvinni.

A gyerekek kitalálták, hogy ezúttal többféle limonádét is árusítanak majd az utcabálon, jó móka lesz. Emellett voltak, akik karkötőket készítettek, amiket szintén meg lehetett vásárolni, de volt, aki süteménnyel kedveskedett. A kezdeményezés ötletgazdái az Orosz és Kerényi lányok voltak, az utcabál ötlete pedig Szüts Gábor fejében fogalmazódott meg korábban.

– Mondhatni hagyománnyá válik az utcabál és ezzel az adománygyűjtés is, ami nemcsak buli a gyerekek és szüleik számára, hanem hihetetlenül jó érzés is. A gyerkőcök olyan boldogok, hogy megajándékozhatják a kutyákat, hogy öröm rájuk nézni – mesélte Kati.


Hozzátette:

– Állatbarát család vagyunk, a kutyusunkat, Zsömit is a gyepmesteri telepről hoztuk haza pár éve, mellette több befogadott állatunk is van itthon.

A jólelkű kisgyerekek névsora pedig: Hegyi Jázmin és Hegyi Boglárka, Kerényi Emma és Kerényi Lilla, Németh Dézi és Németh Júlia, Orosz Dorka és Orosz Petra, Szüts Liza és Szüts Luca, Szüts Balázs és Szüts Milán.

Légrádi Balázs gyepmester lapunkkal megosztotta, örül annak, hogy a gyerekek már most, ennyi idősen is a szívükön viselik az állatok sorsát. Kiemelte, nagyon hálásak a kicsiknek és szüleiknek egyaránt, remélik, állatvédő utánpótlásukat nevelik a gyerkőcök személyében. Hozzáfűzte, a gyepmesteri telep négylábúi számára hypoallergén állateledelt vásárolnak az utcabáli adományból.

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük