GyőrladamérKÖZéletSzigetKÖZélet

Szigetközből indultak, s megkerülték a Balatont is két keréken – 515 kilométert tekertek a győrladaméri karatékák


Összesen 515 kilométert tettek meg nyolc nap alatt kerékpárral a győrladaméri Nagy Sándor Dojo Karate Iskola karatésai és kísérőik. A rendhagyó erőpróba során Győrladamértól Vinyén keresztül Alsóörsig tekert a kitartó csapat, majd a Balatont körbetekerve ismét Vinyén keresztül vezetett az útjuk haza Győrladamérig. 

Július végén harmincegyen vágtak neki az embert próbáló útnak, amit nyolc nap alatt tettek meg. 16 gyermek és 15 felnőtt (ebből 3 kísérő) vállalkozott a több mint félezer kilométeres biciklitúrára, melynek során Győrladamértól egészen Alsóörsig, majd a Balatont körbetekerve, ismét Győrladamérra tértek vissza. A csapat fiú és férfitagjai még a Kis-Balatont is „útbaejtették”, ott egy körtúrát tettek, míg a csapat hölgytagjai strandoltak. A vándortábor legkitartóbb sportolói Gombos Bendegúz, Magyar Botond, Nagy Benedek és Tengelics Márk voltak, akik teljes egészében teljesítették a kitűzött programot, útvonalat.

Hárman kísérőjárművekkel tartottak a csapattal: egy lakóautó (pótbiciklikkel) és egy személyautó segédkezett a csomagok, élelmiszerek szállításában, valamint az egyik édesapa motorral kísérte a csapatot szervizesként, s javította a defektes gumikat.


Az előre lefoglalt szálláshelyek távolsága megadta a nyári edzőtábornak is mondható túra alaptempóját, naponta átlagosan 60-70 kilométert tettek meg. Szerencsére az időjárás is kedvezett a vándortáborozóknak, csupán egy alkalommal esett az eső. A biciklitúra legifjabb résztvevői egy elsős fiú valamint egy harmadikas lány voltak. 

Az edzőtábor kiváló alkalom volt az állóképesség fejlesztésére, emellett a Balaton vizében edzéseket is tartottak, valamint egy különleges élményben is részük lehetett: vitorlázásra is lehetőségük nyílt. A koronavírus okozta korlátozások következtében nincsenek versenyek, ez az erőpróba egy jó hangulatú, kemény edzés volt a fiatal karatékák számára. A túra végén minden résztvevőt egy oklevéllel és egy éremmel jutalmaztak a nem mindennapi táv teljesítéséért. Tavaly is hasonló erőpróbán vettek részt a ladaméri sportolók és segítőik, akkor legyalogoltak a magyar tengerhez.

A vándortábor megvalósulását Győrladamér Község Önkormányzata támogatta.


Nagy Benedek és Nagy Dorka győrladaméri karatésok, a vándortábor résztvevői beszámoltak élményeikről lapunknak. 

Dorka a következőképpen számolt be a túráról:

„A biciklis vándortábor számomra nagyon jó volt, mert olyan emberekkel vehettem részt rajta akiket nagyon kedvelek. Izgalmas volt a túra, mert érdekes szakaszokon vezetett az útunk.

Vinyéről erdei úton közelítettük meg Zircet. Az eső miatt az út olyan sáros volt, hogy egy jó darabon tolnunk kellett a biciklinket. De nem csak a sár miatt tolták egyesek a biciklijüket, hanem azért is mert olyan emelkedőn kellet felkaptatnunk ahova nem mindenki tudott a kerékpáron ülve feljutni.

A túra csúcspontja az volt, amikor Balatonberényben Zsolti bácsi az edzőnk, egy éjszakai edzés után levitt minket a Balaton vizébe fürdeni. Fürdés közben csodásan pompázott az fényekkel kivilágított északi part teljes hossza. 

Volt olyan, amikor a főúton közlekedtünk, és a biztonságunk érdekében apu motoros felvezetőként a csapat élére állva segített minket a közlekedésben. Remélem az edzőnk jövőre is talál ki valami izgalmas vándortábort. „


Benedek így fogalmazott: 

„Nekem nagyon tetszett a biciklitúra, mert a barátaimmal lehettem, megismertük a Balaton környékét, jókat bicikliztünk és fürödtünk. Persze esténként (vagy amikor megérkeztünk a szállásra) volt karate edzés is. A legjobb nap az volt amikor körbetekertük a Kisbalatont. Legroszabb élményem a túra alatt a második napon volt, amikoris térdig érő sárban kellett tekernünk vagy éppen tolnunk kerékpárunkat.”

A túra állomásai:

Győrladamér – Vinye – Alsóörs – Balatonszemes – Balatonberény – (Kis-Balaton-körtúra) – Révfülöp – Balatonalmádi – Vinye – Győrladamér

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük