koronavírusKÖZéletSzigetKÖZélet

Nyáron a Kiserdőben, télen a Várpincében gyakorolnak a mosonmagyaróvári íjászok

A MISE íjászbemutatóikkal rendszeresen képviselteti magát a térségi rendezvényeken.


A közel 40 tagot számláló Magyaróvári Íjász Sportegyesület nemcsak a térségi szabadidős íjászrendezvényeken képviselteti magát majdnem három évtizede, hanem a tradicionális íjászat és hagyományőrzés mellett hazailag és nemzetközileg elismert szinten foglalkozik versenyíjászattal is. 

A Magyaróvári Íjász Sportegyesület (MISE) egy baráti társaságként alakult meg 1994-ben Mosonmagyaróváron, és mára 35 lelkes taggal rendelkezik. Nyáradi Csaba, az egyesület elnöke, megkeresésünkre elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy egyre többen érdeklődnek a sportág iránt verseny- és hobbiszinten is.

„Társaságunk összetétele sokrétű, hiszen az örömíjászok mellett, akik szabadidős tevékenységként űzik a sportot, hírnevünket nagy számban gazdagítják versenyíjászaink. A jelenleg Magyarországon fellelhető minden szakágban vannak versenyzőink, így például a történelmi vagy terepíjászatban, valamint egyesületünkből került már ki íjász Európa-bajnok is”.

A számos kiemelkedő versenyeredmény többek között a MISE edzőjének, Dula Attilának köszönhető, aki minden íjkategóriában rendelkezésre áll azok számára, akik próbára teszik magukat valamilyen megmérettetésen. 

Nyáradi Csaba, az egyesület elnöke számára fontos a hagyományőrzés, aminek fontos része a bemutatókon viselt tradicionális ruházat.


A kialakult járványhelyzet Csabáék társulását sem kímélte negatív hatásaitól, a nyáron elmaradt tatai Történelmi Íjász Világbajnokság csupán egyike azon programoknak, amiket a vírus miatt elhalasztottak.

„A korlátozások enyhülése után azonban az érdeklődők továbbra is találkozhatnak majd velünk különböző városi rendezvényeken, falunapokon vagy akár iskolai programok keretein belül, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek közelebbről magával az íjászattal, és egyesületünk munkájával is” – tette hozzá az elnök.

Csaba kiemelte, hogy már egészen fiatal kortól fogadnak íjászkodni vágyó fiatalokat, nagyjából 10-11 évesen a gyerekek már mind fizikálisan, mind mentálisan alkalmasak arra, hogy komolyabban foglalkozzanak a sportággal. A MISE a felszerelést is szívesen biztosítja azok számára, akik egyelőre még nem köteleződtek el az íjászat iránt, azonban örömmel kipróbálnák magukat e téren.

„Nyáron a mosonmagyaróvári Kiserdőben, a téli időszakban pedig a Várpincében vagyunk megtalálhatóak, ahol egy-egy alkalommal bárki igénybe veheti eszközeinket, mielőtt megvásárolná sajátját”. – tudtuk meg Csabától.

Az egyesülettel kapcsolatba lépni a www.mise94.hu weboldalon található elérhetőségek valamelyikén lehet.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük