DunakilitiKÖZéletSzigetKÖZélet

Munkatársai újító ötleteit és szakmai teljesítményét díjazta az ÉDUVIZIG

Az Innovációs Díjat az ÉDUVIZIG jelentős, hatékony megoldások kidolgozásáért ítéli oda kollégiának immár negyedik éve.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgaztóság immár negyedik alkalommal ítélte oda munkatársainak az Innovációs Díjat. Az elismerés olyan jelentős megoldások kidolgozásáért jár, mely az igazgatóság valamely munkafolyamatának fejlesztésére irányul nagyfokú hatékonyság elérésével. A Szigetközi Szakaszmérnökség munkatársai közül többen is elismeréssel gazdagodtak: az Innovációs Díjon kívül a szakaszmérnökség dolgozói között talált gazdára az Észak-dunántúli Vízügyért Díj is.

Az első helyezésért járó díjat Albrecht Gergely, a Szigetközi Szakaszmérnökség egyik területi felügyelője vehette át „Nehezen megközelíthető területek gyomfertőzöttségének visszaszorítása saját tulajdonban lévő permetezőgéppel” című javaslatáért. Az igazgatóság részére egyénileg elkészített permetezőgéppel a működési területen megoldhatóvá válik a kövezett rézsűk, kőszórások, az invazív kétszikű gyomfajokkal fertőzött védősávok és előterek, valamint a csatornák medreiben vízfelszínre felnövő vízi növényzet hatékony vegyszeres kezelése. Előnye, hogy költséghatékonyan, külső vállalkozó bevonása nélkül is megtörténet a kezelés az eddig nehezen megközelíthető területeken is.

Albrecht Gergely, a Szigetközi Szakaszmérnökség egyik területi felügyelője első lett az innovációs pályázaton.

A második díjat két vízügyes kolléga közös pályázata kapta: Horváthné Hangya Katalin, a Fertő tavi Hidrometeorológiai Állomás kirendeltség irányítója és Keserü Balázs, a Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály vízminőség-védelmi referense a Fertő tavi Hidrometeorológiai Állomás vízanalitikai laborjának fejlesztésére tett javaslatot.

Harmadik helyezést ért el Szabó Ervin, a Rábai Szakaszmérnökség nicki területi felügyelője a „Fűtésszabályozás energiamegtakarító átalakítása” tárgyú pályázatával.

A Szigetközi Szakaszmérnökség további két kollégáját pedig Észak-dunántúli Vízügyért Díjjal ismerték el, melyet minden évben két munkatársának ítél oda az igazgatóság a dolgozók javaslatai alapján. Cseh Kálmán, szerelőipari szakmunkásnak a Dunakiliti-duzzasztó és létesítményeinek működtetése, illetve felújítása kapcsán végzett fenntartási, üzemeltetési, ellenőrzési és szakfelügyeleti feladatok tekintetében tanúsított kiemelkedő munkavégzéséért ítélték oda a díjat, továbbá évtizedeken át tartó magas szakértelemmel és precíz hozzáállásával végzett tevékenységéért ismerték el.

A Mosoni-Duna torkolati mű kezelőépületének kirendeltség irányítója, ifj. Szombathelyi László a Mosoni-Duna torkolati mű üzembe helyezésével kapcsolatban végzett magas szintű és innovatív tevékenységéért, illetve a vízügyi szolgálatban végzett precíz és elkötelezett munkavégzéséért kapott elismerést.

A díjakat Németh József igazgató adta át a Mosoni-Duna torkolati műnél található üzemviteli épületben.

Cseh Kálmán és ifj. Szombathelyi László példaértékű teljesítményét Észak-dunántúli Vízügyért Díjjal ismerték el.
További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük