KÖZbensőSzigetKÖZélet

Mi a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat titka?

Tökéletes ember nincs. Tökéletes emberek nélkül pedig nincs tökéletes kapcsolat sem. Boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatok viszont vannak, és megéri értük dolgozni. Hogy hogyan? Összegyűjtöttünk öt olyan alapelvet, amit betartva ön is közelebb kerül a vágyott állapothoz! Valentin-Gyurics Nikoletta, coach-mediátor írása.

Induljon ki magából!

A kapcsolat akkor lesz kiegyensúlyozott, ha tagjai külön-külön is jól működnek. A legelső dolog, amit megtehet, ha boldog kapcsolatra vágyik, hogy elkezd foglalkozni önmagával. Fogalmazza meg, milyen embernek látja magát: mik az erősségei, a fejlesztendő területei és vágyai! Törekedjen arra, hogy ne csak elfogadja, hanem szeretni is tudja önmagát! Ha ez megvan, könnyebb lesz szeretetet adnia és kapnia másoktól is.

Beszélgessenek sokat!

Ha megesik, hogy hetekig nem tudja, mi jár a társa fejében, akkor itt az ideje tudatosan fejleszteni a kommunikációt! Itt most nem arra gondolok, hogy beszéljék meg, ki viszi a gyereket edzésre, vagy ki felelős a bevásárlásért. Legyen érdeklődő! Kérdezze meg a párját, milyen kihívásai vannak a munkahelyén, mit érzett a legnagyobb sikerének az utóbbi időben, vagy épp hogy halad az edzéstervével! Természetesen meséljen ön is! Ossza meg az érzéseit, bánatát vagy örömét vele! Garantáltan közelebb kerülnek egymáshoz.

Törekedjenek az egyensúlyra!

Egy betegség, munkahelyi vagy tágabb családi nehézség elegendő ahhoz, hogy kibillentsen valakit az egyensúlyából. Nem baj, ha a kimerültebb fél ilyenkor kicsit háttérbe vonul, és a másik többet tesz bele a közös dolgokba. Fontos viszont figyelni arra, hogy ez a helyzet ne maradjon tartós! Ha mindketten elfáradtak, akkor ér külső segítséget kérni barátoktól, családtagoktól vagy akár szakembertől is.

Legyen minőségi az együtt töltött idő!

Bármennyire is kevés idő jut egymásra, töltsék fel a lehető legtöbb tartalommal! Nem kell feltétlenül programokat szervezni, de ha együtt vannak, akkor legyenek teljes szívvel együtt! Az egyszerű dolgok is nagy örömet okoznak: jöhet egy délutáni kávé (szigorúan félretett telefonokkal), rövid esti séta, közös főzés, vagy bármi, ami mindkettejüket feltölti. A hangsúly a minőségen és nem a mennyiségen van.

Ne söpörjék a szőnyeg alá a problémákat!

Csábító lehet a pillanatnyi békességért tudomást sem venni a nehézségekről. Sajnos hosszú távon ezzel rosszabb helyzetet teremtenek maguknak, mintha azonnal reagálnának, vállalva egy kis feszültséget. A legjobb, ha a konfliktusokra az élet velejárójaként és fejlődési lehetőségként tekint. Én azt javaslom, mondja ki, ha valami nyomja a szívét! Jó utat választ, ha a saját érzéseiről beszél, a társa személyét pedig tiszteletben tartja közben.

Ne feledje! Ha most nem ideális a kapcsolata, nem várhatja, hogy egy csapásra megváltozzon minden. Azonban már a legapróbb pozitív irányú változtatás is pozitív változást szül. Azt javaslom tehát, hogy ne várjon sokáig! Döntse el még ma, mi lesz az első lépés, amit megtesz a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatért!

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A világ legnevesebb egyetemeire készül a mosonmagyaróvári Kondor Balázs

A Floris TV legújabb adásának vendége a mosonmagyaróvári Kondor Balázs volt, aki nemrégiben…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük