2020.10.19.

SzigetKÖZélet média

Megszűnik a határellenőrzés az osztrák-magyar határon


Az osztrák külügyminiszter mai sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy holnaptól, azaz június 4-én csütörtöktől minden határellenőrzést megszüntetnek 7 szomszédos ország irányába, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezettek be, az egyetlen kivétel Olaszország, mert ott még mindig magasak a napi fertőzéses esetszámok – számolt be a Reuters.

A bejelentés szerint a más országokból érkezőknél már nem kell testhőmérsékletet ellenőrizni és nem is kényszerülnek kéthetes karanténba sem. Így tehát a koronavírus-járvány előtti helyzethez tér vissza Ausztria a magyar határszakaszon is.

Közben a cseh és szlovák határon is feloldják az ellenőrzéseket, illetve itthonról a horvátországi nyaralás is könnyebbé válik, igaz jelenleg visszafelé még kéthetes karantén vár a magyarokra.

Az osztrák bejelentés röviddel a német külügyminiszter mai bejelentését követte, miszerint a német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió (EU) valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését.

Magyarországon egyelőre nincs hír a korlátozások feloldásáról.

Forrás: portfolio.hu

Megosztom: