KÖZéletSzigetKÖZélet

Fánk és házi lekvár verseny Kimlén

Idén immáron negyedik alkalommal rendeztek Kimlén Fánk és házi lekvár versenyt. A megmérettetésre 16 lekvárkülönlegességgel és 8 féle fánkkal neveztek a versenyzők.
A lekvárok mezőnyében találkozhattunk – többek között – barack, szilva, fahéjas alma, pitypang, csokis szőlő, otelló, homoktövis, eper, szilva, gyömbéres és chia magos különlegességekkel és vaníliás erdei gyümölcs ízekkel. A fánkok között pedig volt forgács, szalagos, töltelékes, de még sajtos-sonkás is. Az édességeket szakmai zsűri értékelte Hanaszek Ferencné cukrász, Smuck Jánosné Kimlei Kertbarát kör, Jakab Mihály önkormányzati képviselő és Kovács József pékmester személyében.

Eredmények:

  • A házi lekvárok közül az első helyezést Tomasitsné Novitz Márta homoktövis lekvárja kapta. Második lett Krizsán-Horváth Szandra vaníliás erdei gyümölcs lekvárja, míg a harmadik Nagy Tibor szilva lekvárja.
  • A legszalagosabb fánk címet ezúttal Tomasitsné Novitz Márta nyerte el.
  • A szupertöltelékes kategória legjobbja Vrábel Károly lett, míg a variációk fánkra kategória díját Horváthné Forgó Angéla kapta, a különdíjat pedig Csikné Karácsony Márta vehette át.

A rendezvény programsorozatát kiállítók tették teljessé, Radovics Csaba Hédervárról méz különlegességekkel érkezett, Krizsán-Horváth Szandra, „Szandra-konyhája” Máriakálnokról speciális lekvárokat, szörpöket, zöldség püréket kínált a kilátogatóknak, a gyermekeket pedig Csaplár-Unger Judit vezetésével játszóház várta. A délután zárásaként, az eredményhirdetés után még két produkcióval készültek a szervezők: A Kajárpéci Vízirevü Nyilvános akasztás című, szellemes humorú előadása késztette nevetésre a közönséget, ezután pedig a Szenior tánccsoport bemutatója és közös ülőtánca mozgatta meg a nagyérdeműt.

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük