2021.10.15.

SzigetKÖZélet média

Gitáros Szakmai Nap a Mosonyi Mihály Zeneiskolában

Második alkalommal került megrendezésre februárban, Klausz Adrienn tanárnő ötlete és szervezése alapján a Gitáros Szakmai Nap a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában.


A nap kiemelt vendége dr. Tokos Zoltán volt, aki 2018-ban is vendégszerepelt már Mosonmagyaróváron. Akkor a Flesch Központ aulájában lépett fel, telt házzal. Az idei eseménnyel kapcsolatban Varga Bence intézményvezetőt kérdeztük.
Az első alkalommal egy nyilvános koncertre is sor került, azonban a rendezvény célja, hogy a gitáros növendékeinknek, vagy akár más iskolákból érkező tanulóknak, tanáraiknak nyújtson szakmai segítséget. A program neve is ezért lett GITÁROS SZAKMAI NAP, hiszen elsősorban nekik szól. Dr Tokos Zoltán nemzetközileg elismert gitárművész és pedagógus is egyben, közvetlen stílusa, magas szintű tudása hamar magával ragadja a növendékek és tanáraik figyelmét, nagyban segíti a mindennapi munkájukat.

Mi a következő nagyobb rendezvényetek? Hogyan és kikkel készültök? 
Több nagyobb rendezvény is várható még a tanév folyamán:

  • hangszer bemutatók,
  • az 5. alkalommal megrendezésre kerülő Dobos és Ütőhangszeres Nap (időpont: április 24.)
  • a tavalyi nagy sikerű Filmzenés Hangversenyünk folytatása (időpont: május 21.)
  • de új rendezvényként mindenképp megemlíteném az I. Országos Tomasi Fuvolaversenyt, melynek döntőjét iskolánk rendezi. Időpontja május 1-2.
  • és természetesen a havi növendék hangversenyekre is várunk mindenkit sok szeretettel!
Megosztom: