ÁsványráróKÖZéletSzigetKÖZélet

A tavalyinál is erősebb szezon várhat a helyi turizmusra

Fotó: Szigetközélet Archív


Az utóbbi években többen választanak belföldi úticélt a nyaralás, kikapcsolódás megtervezésekor. A hazai kirándulóhelyek kedvelői közül pedig sokan a természetközeli helyszíneket és tevékenységeket részesítik előnyben: a csodálatos Szigetköz pedig kiválóan alkalmas vízitúrázásra, kempingezésre. Az ásványrárói Part Camping vezetőjével, Böősi Gáborral beszélgettünk az idei szezon esélyeit latolgatva.

A koronavírusjárvány számos negatív következménnyel járt, ugyanakkor mégis volt egy pozitív hozadéka: a korlátozások jótékonyan hatottak a belföldi turizmusra, azóta ugyanis mind többen választják Magyarország csodás helyszíneit üdülés, kikapcsolódás gyanánt.

Böősi Gábor, az ásványrárói Part Camping vezetője lapunkkal megosztotta tapasztalatait, úgy véli, az is előfordulhat, hogy még a tavalyinál is erősebb szezonra számíthatnak.

– A foglalások alapján jó szezonnak nézünk elébe, a számadatokról majd csak szeptemberben tudok beszámolni, de meglehet, hogy keményebb szezont zárunk majd, mint a tavalyi – magyarázta.

Fotó: Szigetközélet Archív


–  Április elején céges rendezvényünk volt, májustól kezdődtek igazán a foglalások, amelyek keretében csoportok érkeztek, ők a fedett és fűtött szálláshelyeinknek köszönhetően szállhattak meg a hűvösebb időben – mesélte lapunknak Böősi Gábor.

– Május végén elkezdődött az osztálykirándulások időszaka, a hétvégékre pedig céges csapatok és egyéni szállóvendégek érkeztek hozzánk. Azon érezhető, hogy lazultak a járvány miatti korlátozások és az emberek is bátrabban mennek külföldre ismét, hogy visszatértek a külföldi kerékpáros vendégeink, német, holland biciklisek szálltak meg nálunk – részletezte a kempingvezető, aki elmondta, évről évre több visszatérő vendégük van.

Fotó: Szigetközélet Archív


A vendégszám növelése érdekében persze folyamatos fejlesztések is zajlanak a kempingben, korszerűsítették a vizesblokkokat, a közösségi tereket, illetve eszközparkjuk is bővült idén 14 kenuval. Böősi Gábortól megtudtuk, hogy a vendégkörük összetétele széles skálán mozog: iskolások, baráti társaságok, családok és céges csapatok egyaránt érkeznek hozzájuk. Mint mondja, úgy látják, hogy egyre többen választják ezt a kikapcsolódási formát, nagy divatját éli az egynapos vízitúrázás, de sokan érdeklődnek a kerékpárbérlési lehetőségek iránt.

A tavaly, más szolgáltatókkal közösen megrendezett csillagles túrát idén is szeretnék megtartani, a nagy érdeklődésre való tekintettel az is lehet, hogy emelik a lehetséges alkalmak számát.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük