KÖZbensőKÖZéletSzigetKÖZélet

Lelki egészség a hideg évszakokban


A közeledő téllel együtt a hangulatunk is változik. Ebben az időszakban sokszor felébred bennünk a vágy, hogy rendet tegyünk önmagunkban. A coach is erre biztat mindenkit: elég csak arra gondolni, hogy lelki egyensúly nélkül nincs hosszantartó testi egészség sem, de ezen felül is számtalan pozitív hozadéka van, ha törődünk a lelki egyensúllyal. Íme öt hatásos tipp, ha most kezdené. Valentin-Gyurics Nikoletta coach és mediátor tanácsai.

  1. Lassítson!

Miért ne gondolhatná át mindennapi teendőit, és iktathatna be egy-két lazább napot? Maradjon ágyban, amíg jól esik, vagy vegye elő délután a kockás plédet egy régen félretett könyv és forró csoki társaságában. A lényeg, hogy ne siessen, csak élvezze az időt, amit önmagával tölthet!

2. Mozogjon!

A mozgás a testének és a lelkének is jót tesz. Nem kell naponta órákat az edzőteremben tölteni, ha nem esik jól. Ellenben egy laza félórás séta a levegőn, egy pörgős táncóra vagy egy kellemes jóga nemcsak átmozgat, de segít levezetni a napi stresszt és megalapozza a jókedvet is. 

3. Töltsön időt a szeretteivel!

Törekedjen arra, hogy jusson idő az Önhöz közelálló családtagokra és barátokra! Mindenkinek jót tesz az őszinte érdeklődés, egy tartalmas beszélgetés vagy akár csak egy futó találkozás is. A lelki egyensúly megőrzéséhez javasoljuk, hogy helyezze előtérbe a személyes kapcsolatokat az online vagy telefonos lehetőségek helyett!

4. Tervezzen!

Az ember hajlamos arra, legelőször a saját magára szánt időt rövidítse le. Ön is így van vele? Akkor vigyázzon, mert hosszú távon akár meg is betegítheti, ha folyamatosan háttérbe szorítja a saját szükségleteit! Amit megtehet, hogy előre tervez és ezt lehetőleg írásban rögzíti is! Az önmagára szánt idő ugyanúgy szerepeljen kötelező elemként, mint a gyerekek különórája!

5. Vegye észre az apró örömöket!

Nem velünk született képesség, hogy észrevegyük az apróságokat, amik boldoggá tesznek, de kis odafigyeléssel könnyen elsajátítható. Kezdje el keresni azokat a tárgyakat, helyzeteket, kapcsolatokat, amik boldoggá teszik! Pár hét után már automatikusan észreveszi ezeket a dolgokat, és garantáltan pozitívabban tekint majd a saját életére is.

Pár ilyen egyszerű praktika, és a téli időszak sem fogja kibillenteni az egyensúlyból. Ön tudja már, melyik pontot próbálja ki először?

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük