2021.10.15.

SzigetKÖZélet média

A TADA moment mindennapos átélése Sury Dalma közreműködésével


A fából készült tárgyak szerelmesei, akik az alkotás örömét is szeretnék átélni, november óta a TADA moment előkészített csomagjai közül válogathatnak online. Sury Dalma, az ötlet megálmodója mesélt vállalkozásáról.

A TADA momentet tavaly novemberben hozta létre a mosonmagyaróvári Sury Dalma azzal a céllal, hogy megossza másokkal az alkotás örömét és a fából készült tárgyak szeretetét. A workshopoknak induló vállalkozás a kialakult járványhelyzettel járó korlátozások miatt jelenleg webshopként működik, ahol kicsik és nagyok, fiúk és lányok, kezdők és barkácsolásban gyakorlottak egyaránt válogathatnak az előkészített kézműves csomagok közül.

„A párom asztalosműhelyében tanultam a fáról és faipari alapanyagokról.” – kezdte a beszélgetést Dalma.

„Eleinte kizárólag a bokáig érő forgácsot szedhettem fel, majd az évek során lassan összefonódott a karrierünk. Természetesen ez a folyamat nem volt teljesen zökkenőmentes, mint kiderült, lehet a csiszolást elrontani, az anyagot rosszul megfogni, vagy a kalapácsot megfojtani.”

Amikor Dalma elkészítette első igazi projektjét, egy babaházat, átélte az úgynevezett TADA pillanatot, ahonnan a cégének neve is származik.  

„Mindnyájan ismerjük a TADA pillanatot, csak túl kevés alkalommal tapasztaljuk.” – magyarázta a lány.

„Amikor a semmiből kreálunk valamit, az büszkeséggel tölt el nem csak, amikor ránézünk, hanem amikor használjuk vagy elajándékozzuk valakinek, ezt a csodás élményt szeretném megismertetni a lehető legtöbb emberrel.”

Dalma úgy gondolta, hogy bár a koronavírus miatt a fizikai kontaktust már lassan egy éve kerüljük embertársainkkal, kreativitásunknak mindez nem szabhat határt.


„Különböző dekorációs kellékek és használati tárgyak közül válogathatnak az érdeklődők az oldalamon, más-más nehézségi szintekkel.” – részletezte Dalma.

„Momentán 8 féle csomag rendelhető a www.tadamoment.com weboldalamról, melyek mindegyike nem csak egy használati utasítást tartalmaz a konkrét tárgyhoz, hanem általános tudnivalókat is olyan különböző alapvető technikákhoz, mint például a csiszolás, festés, ragasztás vagy olajozás.”

A tárgyak között egyebek mellett megtalálhatók vázák, kulcstartók, fonalképek és gyümölcskosarak is, melyeket az önkifejezés nevében személyre is lehet szabni.

Amint a korlátozások engedik, Dalma a mosonmagyaróvári Futura Élményközpontban szervez majd workshopokat, ahol ugyanúgy az általa megmunkált és előkészített alapanyagokkal dolgozhatnak majd a faanyag szerelmesei, illetve a mostani csomagrendelős szolgáltatása is megmarad azzal a különbséggel, hogy a termékek cserélődni fognak.

Megosztom: