KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A Nők A Városért Egyesület a mellrák elleni szűrővizsgálat fontosságát hangsúlyozza

Az októberi Hídsétán rózsaszín lufikkal vonultak a résztvevők, hogy a mellrák elleni szűrővizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet.


A Nők a Városért Egyesület két évtizede képviseli azokat a mosonmagyaróvári nőket, akik karitatív tevékenységükkel hatékonyan befolyásolják a város életét, valamint jótékonysági rendezvényeikkel jelentős társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet.

A Nők a Városért Egyesület 1998 óta működik Mosonmagyaróváron egy olyan karitatív civil szervezetként, amely tevékenyen részt vesz a város életének alakításában, és többek között olyan problémákkal foglalkozik, amik a nőket, illetve rajtuk keresztül a családokat érintik. Az egyesület munkájáról, aktuális projektjeiről és társadalmi szerepvállalásáról annak elnökével, Tolnai Imréné Marikával beszélgettünk.

Mint megtudtuk, a társaság jelenleg 17 lelkes taggal rendelkezik, akik szorgalmasan dolgoznak azon, hogy befolyásukat jótékony célra fordítsák a közösség érdekében.

„Egyik leghangsúlyosabb, minden évben megrendezett eseményünk a süteményvásár, amit idén március 20-án szervezünk meg a Flesch Károly Kulturális Központban.” – magyarázta Marika.

„Ez tulajdonképpen egy néhány órás összejövetel, ahol elszánt amatőr cukrászok mérettetik meg magukat egy zenés mulatság keretein belül, ahonnan az első helyezett egy serleggel és sok pozitív visszajelzéssel távozik.”

A süteménysütő verseny teljes bevétele olyan rászoruló családokhoz kerül tartós élelmiszer, tisztítószerek és tisztálkodási szerek formájában, akiket a Nők a Városért választ ki a helyi védőnők segítségével és közreműködésével. A tavalyi sütivásár a koronavírus miatt elmaradt, viszont a januári sikeres Maskarabáluk lehetőséget biztosított arra, hogy segítsék Gellén Mihályt és családját, akinek betegsége miatt új bútorra volt szüksége.

Tavaly októberben a civil szervezet tagjai tizedik Hídsétájukra invitálták a város nemcsak női lakosait. A séta annak az országos kezdeményezésnek a része, ami a mellrák elleni szűrővizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint hangsúlyozza az egészséges életmód, a helyes stresszkezelés és a megfelelő táplálkozás fontosságát. A szervezők és a szép számmal összegyűlt tömeg rózsaszín lufikkal a kézben vonultak a Jókai utcától a Flesch Központig, a zenés aláfestést pedig a Mofém Fúvószenekar biztosította. 

Marika továbbá kifejtette, hogy számos Mosonmagyaróvár és környéki civil szervezettel és szociális intézménnyel is kapcsolatban állnak, melyek működéséhez támogatásukkal aktívan hozzájárulnak.

„A Gyermekek Átmeneti Otthonába minden húsvét alkalmával viszünk ajándékokat, a Mosoni Idősek Klubjában lucázást és farsangot is tartunk évek óta, valamint a Napos Ház sérültjeit is rendszeresen látogatjuk.” – részletezte az egyesület elnöke. 

Marika azzal zárta a beszélgetést, hogy a Nők a Városért Egyesület rendkívül hálás mindenkinek, aki közreműködött eddigi eredményeik megvalósításában, és a jövőben is szívesen összefognak bárkivel a jó cél érdekében, a potenciális támogatók és partnerek a nveovar@gmail.com email-címen léphetnek velük kapcsolatba.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük