koronavírusKÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A munkaerőpiaci változásokhoz igyekeznek alkalmazkodni a munkaerő közvetítő cégek is


A koronavírus hatásait az élet minden területén érezzük már csaknem egy éve, a világjárvány okozta válság küzdelmek elé állítja a kereskedelmi, egészségügyi, társadalmi és gazdasági szektorokat is. A munkaerőpiac eddig soha nem látott megpróbáltatásokkal kényszerül szembenézni, melynek során egyértelműen felmerül a kérdés, hogy egy ilyen, már-már reményvesztett szituációban mi várhat a munkavállalókra és munkáltatókra.

A munkaerő kölcsönző és közvetítő cégek a kialakult helyzet minden aspektusáról tudnak nyilatkozni, hiszen ők kötik össze a keresleti és kínálati tényezőket ebben az ágazatban. Ennek apropóján beszélgettünk Horváth-Kovács Evelinnel, egy mosonmagyaróvári munkaerő kölcsönző és közvetítő cég, az LHC Kft. irodavezetőjével. 

„Hosszú évek során azt tapasztaltuk, hogy a célok eléréséhez csakis a megfelelő munkaerő hozzájárulásával lehet eljutni, legyen szó bármilyen termékről vagy szolgáltatásról.” 

„A jó szolgáltatásnyújtás nekünk azt jelenti, hogy valóban mindkét fél elégedett legyen; a munkavállaló kapja meg a számára legtesthezállóbb munkát, a munkaadó pedig hozzájusson a megfelelő munkaerőhöz.”

Az irodavezető portálunkkal megosztotta, hogy a foglalkoztatottságon a vírus nyilvánvaló nyomokat hagyott, mivel bizonyos szempontból szűkült a szabad álláskínálat.

„Aki volt olyan szerencsés, hogy ilyen nehéz körülmények között is megmaradt az állása, most a végsőkig ragaszkodik hozzá.” – részletezte Evelin.

„Másrészről a munkaadók is arra törekednek, hogy a már meglévő alkalmazottjaik számára tudjanak munkát biztosítani a lehető legkisebb óraszámcsökkentéssel.”

Rengetegen kerültek azonban abba a helyzetbe, az elkerülhetetlen korlátozások következményeként egyik napról a másikra megszűnt a munkahelyük, ők legtöbbször átmeneti megoldást keresnek csak, ameddig az előző pozíciójukban dolgozhatnak újra. Evelin elmondta, hogy mindezek eredményeképp nehéz elfogadható mennyiségű és minőségű munkaerőt toborozni. 

„A munkaerőpiac jelenlegi státusza azonban egyáltalán nem annyira lehangoló, mint amilyennek első pillanatra tűnik.” – tette hozzá Evelin.

„Az ajánlatok és a keresett munkaerő felé támasztott feltételek szinte napról napra változnak, így mindenképpen azt ajánlom az álláskeresőknek, hogy ne adják fel. Érdemes nem csak az általuk név szerint ismert cégekkel felvenni a kapcsolatot, hanem hasznos lehet a helyi munkaközvetítő irodák dolgozóitól is tanácsot kérni, hiszen ők tudják igazán, hogy az adott piacon milyen lehetőségek vannak.”

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük