2021.04.23.

SzigetKÖZélet média

A mosonmagyaróvári súlyemelő, Szűcs Róbert nyerte a Pannon Kupát

A szombathelyi versenyen feladat közben. Rocky tíz éve foglalkozik olimpiai súlyemeléssel, jelenleg a CrossForce edzőteremben készül a megmérettetésekre.


Február végén hat korosztály negyvenkét súlyemelője versenyzett a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza Súlyemelőtermében rendezett megmérettetésen, köztük a mosonmagyaróvári Szűcs Róbert (vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Rocky) is, aki a felnőttek között a legjobbnak bizonyult.

„Úgynevezett területi minősítő verseny volt, mellette a Pannonsport Kupa és Vas Megye Bajnokság. Tehát három díjazás is történt a versenyen” – kezdte Rocky, aki korcsoportjában elnyerte a kupát, s legjobb lett a Vas megyei bajnokságon is.

„15 éve edzek folyamatosan és körülbelül 10 éve foglalkozom az olimpiai súlyemeléssel. Jelenleg Szombathelyen a Haladás VSE csapatát erősítem, hiszen, sajnos Mosonmagyaróváron nincs hivatalos olimpiai súlyemelő egyesület” – folytatta Rocky, akinek eddigi legnagyobb sikere az országos bajnokságon elért második helyezés.

Főállásban személyi edzőként dolgozik, hiszen – mint mondja – szeretne továbbadni azt, amit az évek során elsajátított.

„A legnagyobb szakításom 142,5 kilogramm és a legnagyobb felvétel-lökésem 175 kilogramm volt edzésen. Versenyen kicsit óvatosabbak vagyunk, mert ott kell a biztos eredmény. Nem lehet kockáztatni. Versenyen a legnagyobb érték 135 kilogramm szakítás és 175 kilogramm felvétel-lökés volt eddig. Állványból löktem már 190 kilogrammot is” – tudtuk meg.

A szombathelyi versenyről hozott kupák és érmek. A felnőttek között ő bizonyult a legjobbnak.


Rocky 96 kilogrammos súlycsoportban versenyez, a súlya 95-98 kiló között mozog, mint mondja, versenyre kell csak, hogy 96 alatt mutasson a mérleg. 

„A célom, hogy évről évre jobb legyek magamnál. Persze voltak gyerekkori álmaim és szerettem volna legalább egy olimpiai kvótát szerezni, de sajnos ez támogatás nélkül nehezebben kivitelezhető. Jelenleg is a saját magam által vásárolt felszereléssel edzek, készülök a versenyekre és a vendégeimet is ezekkel az eszközökkel tornáztatom. Úgy vettem észre, hogy ezt inkább csak magamért csinálhatom, a mai világban nem nagyon foglalkoznak az olimpiai súlyemelőkkel sajnos” – fogalmazott Rocky.

Hozzátette: szeretne egyszer 160 kilogrammot szakítani és 200 kilogrammot felvenni-lökni. Egy héten hatszor edz és egy pihenőnapot tart.

„Egy nap egyszer edzek. Ha súlyt emelek akkor három-négy órát szoktam edzeni. Amikor kettlebellezek vagy crossfit jellegű edzést csinálok, az pedig másfél esetleg két órát vesz igénybe”.

Megosztom: