KÖZéletSzigetKÖZélet

A legjobb férfi színésznek szavazta meg a közönség Pásztor Ádámot


Június végén tartotta a Pesti Magyar Színház évadzáró társulati ülését. Itt elhangzott, hogy sikeres évadot zártak, 330 előadást tartottak, az intézmény látogatottsága 90,81% százalék volt.

Ezen az eseményen adták át az „évados díjakat” is. A Főnix-díj mellett (amit a társulat szavaz meg) idén a közönség is szavazhatott arról, hogy kit tartottak a legjobbnak az évadban. A voksok alapján Pásztor Ádám nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

Ádám a díjjal, amit a közönség szavazott meg neki.
Fotó: Juhász Éva / Pesti Magyar Színház, Kincses sziget előadás

A mosonmagyaróvári színész ebben az évadban két darabban játszott: az Időfutárban és a Kincses szigetben. Utóbbiban három szerepben is látható. Egyrészt, a művet jegyző Robert Louis Stevenson alakjában elevenedik meg a nézők előtt, illetve Dr. Livesey-ként és Ben Gunnként állt színpadra a műben.


– Nagy öröm és megtiszteltetés számomra ez az elismerés. Úgy gondolom, mindig az a legnívósabb díj, amit a közönség ad, hiszen a szakma magával szemben elfogult lehet, ám a nézők az érzéseikre, a tapasztalataikra, az őket érő impulzusokra figyelnek – mondta Ádám, aki szerint a színház lényege, hogy a „nézőnek csináljon előadást”.

– A színház ne egy kihaló szakmai műfaj legyen, hanem inkább egy szabadidős tevékenység a fiatalok körében, ahol a kikapcsolódás mellett valami plusz értéket is haza tudnak magukkal vinni – emelte ki a mosonmagyaróvári színész.

Fotó: Juhász Éva / Pesti Magyar Színház, Kincses sziget előadás


Ádámnak a nyár sem telik munka nélkül, gőzerővel dolgozik a Pesti Magyar Színházban, már zajlanak a Madagaszkár próbái. Ebben a darabban ő lesz a zebra, Marty.

– Nagy lehetőség ez darab, hiszen felnőtt és gyermek is élvezheti egyaránt a látottakat, hallottakat, tehát az egész családnak kellemes kikapcsolódást fog nyújtani – tette hozzá Ádám, aki kitért arra is, hogy szülővárosában, Mosonmagyaróváron legutóbb a Dzsungel könyvében és a Csoportterápiában volt látható.

– Nagy örömmel térek mindig vissza Mosonmagyaróvárra és állok fel a hazai deszkákra a régi kollégákkal, akikkel együtt kezdtem el ezt a pályát – zárta Ádám.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük