KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A dobogó tetejére állhattak legelső versenyükön: mosonmagyaróvári balett-siker a fővárosban


A mosonmagyaróvári Attitude Balett Stúdió növendékei nemrégiben első helyezést értek el Budapesten, a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetsége által szervezett országos bajnokságon. A tehetséges gyerkőcöket a balettstúdió vezetője, Horváthné Németh Bianka készítette fel, a csapat A nagy pénzrablás című sorozat által inspirált produkcióval nyűgözte le a zsűrit.

Tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit az Attitude Balett Stúdió, Horváthné Németh Bianka vezetésével, mára százhúsz gyermek jár a balettóráikra.

– Idén nyáron arra gondoltam, hogy szervezzünk egy olyan versenycsapatot, akikkel külön is foglalkoznék, akikkel a heti órákon felül versenytáncolnánk. A csoport tagjai a meglévő csoportjaink tanítványai közül kerültek ki. Szeptembertől aztán minden szombaton gyakoroltunk a válogatott csapattal – magyarázta Bianka.


Modern tánccal nyertek

Kilenc gyermek vett részt a budapesti országos bajnokságon, a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetsége (MTMSZ) szervezésében amatőr táncosok részére tartott Őszi Kupán, ahol több száz résztvevő indult számos – többek között Fantasy, Dance Show, Disco és Open – kategóriában és különböző korcsoportokban.

– A gyerekek lelkesen indultak neki az első versenyüknek, ismeretlen volt számukra a mezőny, ezért különösen nagy öröm az, hogy elsők lettek. Az egynapos bajnokságra az egész csapat együtt utazott fel busszal, csapatkovácsolás céljából, már ez is szuper élmény volt számukra – részletezte a stúdió vezetője.

A mosonmagyaróvári apró táncosok a Modern-Lyrical kategória gyerek korosztályában kerülhettek a dobogó legfelső fokára. Egy olyan versenyszámmal indultak, amelyet A nagy pénzrablás című sorozat és filmzenéje inspirált. Felkészítőjük, Bia dolgozta ki az előadás koreográfiáját, illetve ő is tanította be a gyermekeknek a táncot, akik számára ösztönző erővel hatott, hogy kipróbálhatták magukat a színpadon és ekkora sikert értek el legeleső versenyük során. 


Öröm és motiváció egyben

A győztes csoportban nyolc lány, egy fiú táncolt, a csapat legfiatalabb tagja nyolc éves, a legtöbben 10-11 évesek. A csoportból ketten már a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolába járnak, de visszajárnak az Attitude Balettbe is táncolni.

– A tánc a színpadon válik művészetté, a próbák során, a teremben nem mindig látjuk a célt, ami felé tartunk, ezzel a sikerrel viszont a gyerekek kaptak egy nagy adag motivációt, ami a későbbiek során hasznos lesz számukra. Ráadásul a kupát is hazahozhattuk, úgyhogy minden növendékünk a csodájára jár, büszkék a társaikra, illetve előttük is ott a lehetőség, hogy a későbbiekben eljussanak akár egy hasonló versenyre – tudtuk meg Horváthné Németh Biától. Mint mondta, a jövő év tavaszán szintén lesz egy verseny, ahol immár több versenyszámmal, több táncosunkkal szeretnének részt venni akár szóló-duó kategóriákban is.

Fotó: Turány György


Mesebalett a Flesch-ben

Jelenleg a stúdió falai között lázas készülődés folyik a Diótörő című mesebalettre, amely a Flesch Központban lesz megtekinthető december 20-án. A legkisebbektől egészen a nagyokig mindenki részt vesz majd a produkcióban, amit Bianka és testvére, egyben társa az oktatásban, Soós-Németh Valentina koreografáltak és együtt készítették fel a gyermekeket az előadásra. A díszletet és a jelmezek egy részét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola bocsátotta a rendelkezésükre, ami Bianka szavaival élve egy „szép gesztus”, ezért hálásak is az intézménynek.

Fotó: Turány György

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük