2021.08.03.

SzigetKÖZélet média

81 százalékos felsőfokú nyelvvizsgát tett a 14 éves Flávió, aki egyedül tanult meg angolul


Egyedül tanult meg angolul pár év alatt a mosonmagyaróvári Prikler Flávió, s nemrégiben sikeres – 81 százalékos – felsőfokú nyelvvizsgát is tett. Online vette a nagy akadályt a koronavírus miatt július közepén, két kamera előtt adott számot tudásáról a vizsgabiztosoknak.

„A számítógépes játékokban csak elvétve látni magyar feliratot, angolul kommunikál mindenki. Ahogyan én is próbáltam, ezért az angoltanulásom inkább passzív tanulásnak tudható be, nem pedig annak a szokásos magolósnak. Különböző témájú videókat néztem, és megmaradt bennem, amit hallottam” – kezdte Prikler Flávió.

A mosonmagyaróvári fiú idén szeptemberben kezdte a középiskolát a Kossuth Lajos Gimnáziumban. Itt pedig – a sikeres nyelvvizsgának köszönhetően – osztályozó vizsgát tehetett – ami természetesen ötös lett -, így nem kell bejárnia a nyelvórára. Mint mondta, ennek nagyon örül, hiszen van hogy első órája lenne az angol, amit így ő kihagyhat. 

Flávió januárban döntött úgy, hogy nyelvvizsgát tesz angolból, ám akkor még nem tudta, hogy a közép-, vagy a felsőfokkal próbálkozzon. Végül utóbbi mellett döntött.

„A vizsga előtt még átnéztem a nyelvtant a biztonság kedvéért, de szerencsére a feladatok is bebizonyították, hogy jól használom az igeidőket is” – mesélte a mosonmagyaróvári fiú, aki nyolc év némettanulás után idén egy alapfokú nyelvvizsgát tett ebből a nyelvből is.

Flávió úgy gondolja, hogy „saját”, számítógépes módszerével elsajátítaná a jövőben a spanyol, vagy esetleg a mandarin nyelvet, felnőttként pedig programozó vagy grafikus lenne szívesen.

Megosztom: