KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

81 százalékos felsőfokú nyelvvizsgát tett a 14 éves Flávió, aki egyedül tanult meg angolul


Egyedül tanult meg angolul pár év alatt a mosonmagyaróvári Prikler Flávió, s nemrégiben sikeres – 81 százalékos – felsőfokú nyelvvizsgát is tett. Online vette a nagy akadályt a koronavírus miatt július közepén, két kamera előtt adott számot tudásáról a vizsgabiztosoknak.

„A számítógépes játékokban csak elvétve látni magyar feliratot, angolul kommunikál mindenki. Ahogyan én is próbáltam, ezért az angoltanulásom inkább passzív tanulásnak tudható be, nem pedig annak a szokásos magolósnak. Különböző témájú videókat néztem, és megmaradt bennem, amit hallottam” – kezdte Prikler Flávió.

A mosonmagyaróvári fiú idén szeptemberben kezdte a középiskolát a Kossuth Lajos Gimnáziumban. Itt pedig – a sikeres nyelvvizsgának köszönhetően – osztályozó vizsgát tehetett – ami természetesen ötös lett -, így nem kell bejárnia a nyelvórára. Mint mondta, ennek nagyon örül, hiszen van hogy első órája lenne az angol, amit így ő kihagyhat. 

Flávió januárban döntött úgy, hogy nyelvvizsgát tesz angolból, ám akkor még nem tudta, hogy a közép-, vagy a felsőfokkal próbálkozzon. Végül utóbbi mellett döntött.

„A vizsga előtt még átnéztem a nyelvtant a biztonság kedvéért, de szerencsére a feladatok is bebizonyították, hogy jól használom az igeidőket is” – mesélte a mosonmagyaróvári fiú, aki nyolc év némettanulás után idén egy alapfokú nyelvvizsgát tett ebből a nyelvből is.

Flávió úgy gondolja, hogy „saját”, számítógépes módszerével elsajátítaná a jövőben a spanyol, vagy esetleg a mandarin nyelvet, felnőttként pedig programozó vagy grafikus lenne szívesen.

További cikkek
DunaszegEseményekKÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Programajánló - Induljunk madárlesre a Szigetközben és a megye több pontján szeptember utolsó hétvégéjén! 

A hétvégén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat, amihez a Magyar Madártani és…
Read more
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Friss levegőn nőnek az izmok – összeszedtük, hol lehet  ősszel a szabadban sportolni

A nagyvárosok mellett a falvakban is megszokott jelenséggé váltak a kültéri fitnessparkok.
Read more
A nap esszenciájaDunaszegKÖZéletMecsérMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A hétvége esszenciája - 2023.09.8-10.

Új csoportszobával bővült a Dunaszegi Napközi Otthonos Óvoda 2023. szeptember 8-án új…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük