KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Versenyképesség növelő támogatási forrást kap a Teka Magyarország Zrt.


„Mosonmagyaróvár ma is a hazai fémszerelvény-gyártás bázisa. Nagy öröm számomra, hogy a városban már 120 éve működő Teka Magyarország Zrt. is részt vesz a kormány Versenyképesség növelő támogatási programjában, aminek köszönhetően 94 millió forintnyi forrásban részesül a vállalkozás.” 

– tette közzé közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. 

Az erről szóló dokumentumot május 19-én délelőtt adták át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A támogatásnak köszönhetően a vállalkozás további fejlesztéseket valósíthat meg és megvédheti a térségben lévő munkahelyeket.

Átlépte a 100 milliárd forintot a vállalkozások igénye a versenyképességi támogatásra, ezért a kormány bővítheti a versenyképességi hozzájárulások keretösszegét – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután három cégnek adott át támogatási okiratot.

Szijjártó Péter szerint az elmúlt 10 év fejlesztéspolitikáját igazolja a kiemelkedő vállalkozói érdeklődés. Helyes döntés volt tehát a magyar cégek erősítése, ráadásul a fejlesztésekkel együtt az eddigi jelentkezők több mint 96 ezer álláshely megtartását is vállalták – hangsúlyozta.

„Az újrakezdés sikere a munkahelyeken múlik, így azokat ugyanúgy védeni kell, mint az emberek egészségét”

– szögezte le. Rámutatott, hogy a válság ugyanakkor nemcsak visszaesést, hanem lehetőségeket is rejt. Átalakulnak a világgazdasági szabályok és erőviszonyok, és aki most tud fejleszteni, bővíteni, versenyelőnyre tehet szert – indokolta a beruházásösztönzést a miniszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden három cégnek adott át támogatási okiratot. Köztük a mosonmagyaróvári Teka Magyarország Zrt.-nek is.

A szerelvénygyártó mosonmagyaróvári  Teka Magyarország Zrt. mintegy 188 millió forintos fejlesztése 94 millió forintot meghaladó költségvetési hozzájáruláshoz jut. 

Luka János vezérigazgató versenyképességi fejlődését vár a gyártást korszerűsítő beruházástól és abban is bízik, hogy az ellátási láncok várható rövidülése fellendíti a külföldi értékesítést.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy válság utáni keresletnövekedést csak azok tudják kihasználni, akik már most készülnek a fellendülésre. Az előjelek Magyarországon kedvezőek, és a vállalat külföldi tulajdonosai is arról számoltak be, hogy más államok súlyosabb csapásként élik meg a mostani válságot – tette hozzá.


Nagy István agrárminiszter a térség országgyűlési képviselőjeként megköszönte, hogy a legjobb időben érkezett a támogatás, a vállalkozások pedig kihasználták a lehetőséget. 

„A korábban Mofémként ismert mosonmagyaróvári üzem több mint egy évszázada úgy tartozik hozzá a térséghez, hogy közben mindig meg tudott újulni” – mondta.

A KKM hétfő óta ad át Magyarországon működő vállalkozásoknak a versenyképesség-növelő támogatásról szóló okiratokat. A program költségvetési forrásból azonnali, vissza nem térítendő hozzájárulással segíti a pályázó cégeket.

Forrás: valasztokerulet.drnagyistvan.hu

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük