KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Több mint kétszáz állaton segítettek tavaly – ideiglenes befogadókat keres a Menedék Állatvédő Alapítvány


A Menedék Állatvédő Alapítvány önkéntesei tavaly is sok házikedvenc életét varázsolták szebbé többek között azzal, hogy számos négylábúnak segítettek gazdára találni 2020-ban is. Telephely híján ideiglenes befogadók jelentkezését várják, akik vállalnák, hogy ellátják a talált kóbor állatokat azok gazdisodásáig.

Összesen 153 cica, 87 kutya, 17 nyúl, 6 tengerimalac és 1 hörcsög elhelyezésében kérték a Menedék Állatvédő Alapítvány önkénteseinek segítségét tavaly, valamint 131 kisállat ivartalanítása történt meg a közreműködésükkel. Az alapítvány több alkalommal segített nagyobb anyagi kiadással járó műtétek finanszírozásában is.

A szervezeten keresztül a házi kedvenceken túl különböző vadon élő fajok példányai is szakértő kezek közé jutottak, jellemzően madarak, denevérek, sünök. 

„Az utóbbi években szerencsére csökken a kidobott, leadott kutyák száma (ez a macskák esetében sajnos nem mondható el). Az ebek a legtöbbször azért kerülnek hozzánk, mert albérletben élő gazdáik nem tarthatják tovább az ingatlanban őket, vagy tulajdonosaik nem tudják vagy akarják biztosítani az adott egyed számára szükséges foglalkozást, tartásuk problémássá válik és a könnyebb utat választva megválnak tőlük” – részletezte Légrádi Balázs, az alapítvány önkéntese.

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az állattartás kötelezettségekkel jár, hosszú távú felelősséget jelent, így a háziállat vásárlás előtt érdemes átgondolni, lesz-e elég időnk és türelmünk foglalkozni az adott állattal.

„Továbbra is hangsúlyozzuk az ivartalanítás fontosságát, amivel a nem kívánt szaporulaton túl a kutyák, cicák csavargása (így veszélybe kerülése), és több súlyos betegség lehetséges kialakulása is megelőzhető” – magyarázta Légrádi Balázs.

Az alapítvány anyagi keretét, mintegy 4 696 291 forintot szinte teljes egészében állatorvosi költségekre fordították.


„Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatást, segítséget, mely nélkül aligha folytathatnánk tevékenységünket: a pénzadományokat, adó 1%-ot, tárgyi adományokat küldőknek, kitartó ideiglenes befogadóinknak, a posztjainkat kedvelő, megosztó felhasználóknak, a munkánk technikai hátterét biztosító önzetlen szakembereknek és minden állatbarátnak, aki mellettünk áll az ügyünkben, vállalásunkban!” – köszönte meg Balázs az önkéntesek csapata nevében is a segítséget.

Telephely híján állandó gondot jelent a szervezet számára a kóbor állatok azonnali elhelyezése, így szükségük lenne ideiglenes befogadókra, akik vállalják egy-egy kisállat elhelyezését a megfelelő gazda megtalálásáig. A szervezet ilyen esetben vállalja az átmeneti otthonra találó állatok élelmezését, alommal való ellátását, szükség esetén állatorvoshoz szállítását, továbbá mobilkennelt is biztosítanak, ha a körülmények megkívánják.

Aki támogatná az állatvédők munkáját, az megteheti adója egy százalékának felajánlásával –az alapítvány adószáma: 18536694-1-08 – vagy pénzadománnyal – bankszámlaszámuk: 58600252-10025114 (Duna Takarék) – továbbá állateledel felajánlásával.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük