koronavírusKÖZéletSzigetKÖZélet

Szebbé tehetjük a rászorulók karácsonyát


Aki ad, az sokkal többet kap vissza – szól a mondás. Az advent ne a fejvesztett vásárlás, rohanás időszaka legyen, ilyenkor forduljunk azok felé, akiknek nincs lehetőségük a fa alá ajándékhalmokat vásárolni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogyan segíthet a városban, aki segíteni szeretne. Az adakozni szándékozók a Naposházat, a Menedék Állatvédő Alapítványt valamint a Mosonmagyaróvári Lions Club angyalkáinak és a Példa Egyesület karácsonyi manóinak munkáját is segíthetik.

Adományok a Naposház részére

A Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye (továbbiakban: Naposház) szociális intézmény lévén szívesen fogad el adományokat. A Naposházban felnőtt értelmi sérült felnőttek nappali ellátása történik, illetve munkajellegű foglalkoztatás. Segítő szakember közreműködésével karácsonyi termékeket is készítenek, melyeket megrendelésre gyártanak.

Korábban az elkészült termékeket adventi vásárokon, iskolákban, közintézményekben értékesítették. Az idei évben azonban adventi vásárokat nem tartanak a vírushelyzet miatt. Aki szeretné támogatni az intézményt és ellátottjait, a Lengyári utcában tudja megtekinteni a mintadarabokat: tésztaangyalokat, textiltermékeket, például farmertáskákat vagy ünnepi dekorációs csizmákat, hungarocell figurákat. Ha valaki másképp szeretne segíteni, szívesen fogadják a gyümölcsöt, szaloncukrot, egyéb édességeket, amelyeket a fiatalok hazavihetnek és szüleikkel együtt elfogyaszthatnak. Ruhaneműt idén nem tudnak fogadni a járvány okán.

Amennyiben pedig pénzadománnyal támogatná valaki az intézményt, ezt is megteheti a Gondoskodás Alapítványon keresztül csekk vagy utalás formájában, ebben az esetben a megjegyzés rovatban kérik feltüntetni a „Naposház”-at.”

Négylábúak karácsonya

A Flos Floris Közéleti Egyesület tagjai jótékonysági gyűjtést szerveznek a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány számára. December 11 és december 13 között a mosonmagyaróvári Galéria Centerben található Lipóti Pékség mellett felállított faházban tudják leadni a segítő szándékúak a felajánlott állateledeleket, amit a szervezők forralt borral és teával hálálnak meg. Amennyiben valakinek nincs ideje, módja eledel beszerzésére, a becsületkasszán keresztül pénzzel is tudja támogatni a négylábú jószágokat.

A faház nyitvatartása:

December 11. péntek: 14:00-19:00
December 12. szombat: 10:00-18:00
December 13. vasárnap: 10:00-17:00 

Adakozó Oroszlánok

A Mosonmagyaróvári Lions hagyományos adventi akciója például a könyvek gyűjtése. Minden évben nagyon sok könyvet sikerült összegyűjteniük, hogy azokat iskolai könyvtáraknak, illetve gyerekeknek ajándékozzák, céljuk idén is ugyanez. A Club tagjai december elejétől – a járványügyi előírások betartásával – folyamatosan segítik a meleg ruhához, cipőhöz jutást a rászoruló családok számára a szervezet raktárában – derül ki a Mosonmagyaróvári Lions Club honlapjáról.

A máriakálnoki Autó Kafé és a Bendes-Trans is csatlakozott a klub segítő akciójához. Jó állapotú, de már nem használt játékokat, ruhaneműket, élelmiszert, édességet gyűjtenek december 15-ig Máriakálnokon a Major sor 5. szám alatt (a két említett cég telephelyén). Az adományokat a Mosonmagyaróváron és környékén élő nehéz sorsú családoknak szánja a Lions. Aki kedvet érez hozzá, a Kolbai utcai Simbad Étteremben is leadhatja a finomságokkal, ruhával, játékkal megtöltött ajándék cipősdobozt vagy papírtáskát, ráírva, milyen korú és nemű gyereknek szánják az adományt.

Amennyiben Önnek is tudomása van a városban vagy a környéken jótékony célú akcióról, jelezze azt a cikk alatt kommentben, hogy minél többen értesüljenek róla!

Példás segítség

Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Példa Egyesület az idei évben több mint félezer szigetközi gyermek álmát váltja valóra. Nemrégiben a karácsonyi élelmiszercsomagok beszerzéséhez kért segítséget az egyesület a Facebook-oldalán, hogy ne csak alapélelmiszereket tudjanak a rászorulók asztalára tenni, szeretnék kibővíteni a csomagokat egy kis ünnepi finomsággal. Ezért kérik, akinek lehetősége van, adományforintjaival támogassa a kampányukat – a www.peldas.hu internetes oldalon pénzbeli támogatás formájában segíthetjük a nélkülöző szigetközi gyerekeket. Természetbeni adományokra az adománygyűjtő ponton van lehetőség, amely a Rózsa Bútorházban található Mosonmagyaróváron. 

További cikkek
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Friss levegőn nőnek az izmok – összeszedtük, hol lehet  ősszel a szabadban sportolni

A nagyvárosok mellett a falvakban is megszokott jelenséggé váltak a kültéri fitnessparkok.
Read more
A nap esszenciájaDunaszegKÖZéletMecsérMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A hétvége esszenciája - 2023.09.8-10.

Új csoportszobával bővült a Dunaszegi Napközi Otthonos Óvoda 2023. szeptember 8-án új…
Read more
KÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Még 1 hónapig lehet jelentkezni a Boldogságóra Programhoz

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük