KÖZéletSzigetKÖZélet

Önfeledt játék és kreatív alkotás a kunszigeti tóparton


Remek hangulatban telt a hétvégén a Kunsziget Sporthorgász Egyesület szervezésében a Csiszló-tó partján megrendezett családi délután, amelyet nagy érdeklődés övezett. Számos család érkezett a rendezvényre, a gyerekeket a szülők mellett sok nagyszülő is elkísérte a tópartra, ahol sok programmal várták a látogatókat.

Színes programok: íjászat, kosárfonás, fafaragás

A Szigetközi Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjainak jóvoltából lehetőségük nyílt a résztvevőknek belekóstolni az íjászkodásba, sokan most fogtak a kezükbe először íjat és nyílvesszőket, így főleg nagy élmény volt számukra e sport kipróbálása. A Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően a gyerkőcök beülhettek a tűzoltóautóba, meghallgathatták a sziréna hangját, de akadt, aki célba lőtt a vízsugárral is. A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából pedig azt is megtudhatták a gyerekek, hogyan is néz ki egy rendőrautó belülről.
Az alkotni vágyókat kosárfonással, fafaragással, korongozással, színező sarokkal várták, a legkisebbek pedig fajátékokkal tehették próbára az ügyességüket. Aki kedvet érzett hozzá, egy nyomozós játékban is részt vehetett, amelynek során a tópart különböző helyszínein és a mesekönyvhöz kapcsolódó feladványokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A helyes megfejtők közül öt szerencsés nyertes Acca és Zokni ajándékcsomaggal gazdagodott a nap végén.


Kirándulás Accával és Zoknival a Szigetközben

A rendezvényen mutatta be az egyesület az Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt 3. részét és az Acca és Zokni Mókafüzetet, amelyeknek kiadását az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatta. A mesekönyvben több más érdekesség mellett a kunszigeti Tündérvár legendájáról, az egykori hajómalmok történetéről, a győrladaméri Somos-erdőről, valamint az ásványrárói betonhajóroncsról is olvashatnak a könyvmolyok, de a családi nap helyszíne, a Csiszló-tó is szerepel az egyik fejezetben.

Olvasás ajándékba

A Kunsziget Sporthorgász Egyesület civil szervezeteknek, környékbeli óvodáknak, iskoláknak adományozott a kötetekből és a foglalkoztatókból, s természetesen jutott az egyesület gyermekhorgászainak is, akik a másnapi horgászversenyen megmérették magukat. A helyi óvoda és bölcsőde mellett a falu tűzoltó és polgárőr egyesülete, a Szigetközi Hagyományőrző és Íjász
Egyesület, a mosonmagyaróvári Éltes EGYMI a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége is részesült a könyvadományokból, de az egyesület még további szervezeteknek,
alapítványoknak is tervez eljuttatni ajándékként könyveket a közeljövőben.

Fotók: Bánhegyi István


Támogatók: az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük