KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Mosonmagyaróvártól a European Music Awards-ig – Városunkban járt Dj Metzker Viktória és párja BSW Gaben

Forrás: nlc.hu


Október 24-én szombaton lépett fel Dj Metzker Viktória, hazánk egyik legismertebb lemezlovasa – a Rádió 1 egyik rezidens DJ-je – a mosonmagyaróvári M Clubban, ahol egy fergeteges bulit csapott. Elkísérte őt párja, a szintén ismert hazai rap duó, a Beerseewalk (BSW) egyik tagja, Gaben is. Ha már munkájuk nyomán itt jártak nálunk, maradtak is egy plusz napot a városban, amit pihenéssel, fürdőzéssel és városnézéssel töltöttek.

Kapcsolatukról, szakmai terveikről és a városban eltöltött idejükről beszélgettünk velük:

Hogyan ismerkedtetek meg? 

Viki: Én már nagyon rég szerettem volna közös dalt a BSW-vel, mert tetszett, amit csinálnak, így felkerestem őket. Szerencsére vevők voltak a kollaborációra, úgyhogy elkezdődött egy munkakapcsolat közöttünk, amiből aztán szerelem lett. 

Gaben: Kapcsolatunk elején tört ki a járvány, így viszonylag hamar össze is kellett költöznünk. Kíváncsiak voltunk mit bír a friss párkapcsolatunk a karantén alatt. Ez egy nagy próbatétel volt számunkra, hiszen hónapokon keresztül, napi 24 órában együtt lenni a másikkal, nem mindig a legegyszerűbb, de mi nagyon jól kijöttünk egymással és minden jól működött. Ez is mutatja mennyire jól összeillünk. 

Szoktátok kísérni egymást fellépésekre? 

Viki: Legtöbbször Gabi szokott engem kíséri, mivel nekik leginkább hétvégén vannak koncertjeik, míg nekem sokszor hétköznap is mennem kell klubokba zenélni. Az is megtörtént már néhányszor, hogy én vittem a fiúkat koncertezni, és volt, hogy még a zenéiket is én indítottam. 

Gaben: Viki játssza a mi dalainkat is, úgyhogy, ha éppen ott vagyok vele és van kedvem, sokszor felugrom a színpadra és rappelek élőben. Ezt nagyon szokta értékelni a közönség, mert egy extra produkciónak találják. Megesett, hogy amint megláttak mellette a színpadon, csókot követeltek a fellépés közben. Mikor ezt 500 ember skandálja egyszerre, az nagyon meglepő és jó érzés tud lenni egyszerre. 


Viki, mire szeretnéd leginkább a hangsúlyt fektetni, az éneklésre vagy továbbra is inkább a lemezlovas karrierre?

Nekem mindig is a Dj karrierem volt a legfontosabb. Az éneklés csupán hobbi számomra, amit azért is csinálok, mert szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és úgy tűnik a közönség is nagyon kedveli a dalokat. Eddig sok kollaborációban vettem részt más előadókkal és duettjeim is voltak, amiket mindig nagyon élvezek. Emellett persze nagyon megtisztelő, hogy ebben a kategóriában is számon tartanak most már, így erre is szeretnék még erősíteni egy kicsit, de, mint mondtam, a lemezlovas karrierem a legfontosabb, elsősorban Dj vagyok. 

Évekkel ezelőtt még modellkedéssel is foglalkoztál. Vannak mostanában is ilyen jellegű munkáid? 

A modellkedés már jó ideje nem játszik szerepet az életemben. Egy elég fiús lánynak tartom magam, nem annyira áll közel hozzám ez a műfaj. Az Instagram profilomat is inkább saját magam szórakoztatására csinálom, hogy legyen egy szép platformom, ami egy emlékkönyvként funkcionál számomra. 

Vannak egyébként nagyobb cégek, akikkel együtt dolgozom. Hogy egyet említsek, a H&M ruhamárkával vagyok szorosabb együttműködésben, nekik szoktam profibb képeket is készíteni, ami kikerül az Instagramra, de nagyjából ennyiben kimerül a modellkedés nálam. 

Szeretnék inkább egy dologra nagyon fókuszálni, ami nem más, mint a zenei karrierem. 


Milyen szakmai terveitek vannak az elkövetkezendő időre? Közös dalra számíthatnak a rajongók? 

Gaben: Idén megjelent két új BSW klip, amelyekben szerepet kapott Viki is. Készült egy szerelmes dal, aminek főszereplője volt. Természetesen gondolkozunk a további közös munkán is: jövőre érkezik egy új közös szerzemény, amiben Viki énekelni is fog, így nagyon izgalmas lesz. 

Emellett idén érkezik még legalább egy Beerseewalk szóló dal.

Viki: Az idei évre nekem is sok tervem van még, a közös dalunkon kívül is. Hamarosan, november 8-án tartják az MTV European Music Awards díjátadót, ahol én is jelölt vagyok legjobb magyar előadó kategóriában. Nagyon nagy megtiszteltetés ez nekem, hiszen minden európai országból csupán 5 előadót lehet delegálni a versenyre, hogy én lettem idén az egyik, nagyon boldoggá tesz. A gála november 8-án lesz online, ahol London mellett Budapest is helyszíne lesz majd az eseménynek. 

November 2-án zárul egyébként a szavazás, amit az alábbi linken lehet megtenni korlátlanul: https://www.mtvema.com/hu-hu/szavazas/bestartist/.

Az EMA után szeretnék új dalokkal is kijönni természetesen, most ezek a közelebbi terveim.


Hogyan érintett benneteket és a zeneipart a koronavírus?

Gaben: Azt gondolom, ez egy nagyon nagy pofon az egész zeneiparnak. Nyáron még lehetőség volt az 500 fős rendezvények megtartására, addig még nekünk is több fellépésünk volt. A fesztiválok elmaradtak, így zenekarként nem maradt sok lehetőségünk. Most, hogy a 11 órás korlátozás is érvényben van, még inkább lekorlátozódott a fellépők élete ebből a szempontból. 

Az egész bulikultúrát kellene átalakítani véleményem szerint. Nagyon sokan, érthető módon, nem szeretnék elengedni a fiatal gyermeküket bulizni, viszont az idősebb korosztály a 6-tól 11-ig tartó időintervallumban még csak vacsorázik, esetleg különböző bárokban van. Emellett pedig természetesen sok szórakozóhely nem is meri kinyitni kapuit a járványhelyzet miatt. 

Viki: Nekem lemezlovasként kicsivel könnyebb, mint a fiúknak, mivel a nagy zenekaroknak nyilván teljesen más költségei vannak, mint egy DJ-nek. Persze nekünk is nagy érvágás volt a nyári fesztiválok hiánya, hiszen ezek egy előadónak a legnagyobb dobásai az évben. Szerencsére azért voltak olyan helyek, amelyek próbálták átvészelni a fennálló problémás helyzetet.

A mosonmagyaróvári M Club is ezen szórakozóhelyek közé tartozik, ami szerintem egy nagyon kedves dolog tőlük. 


Nem ez az első alkalom, hogy Mosonmagyaróváron jártok. Mit gondoltok a városról? 

Viki: Én nagyjából 10 éve járok Mosonmagyaróvárra fellépni. Már akkor is játszottam Móváron, amikor nyitva volt a Bacardi Beach, illetve a Club Goa’s idején is voltam többször. Igazán szép város, nagyon sok lehetőséggel és szép látnivalókkal. Igazán örülök, hogy tudtunk még egy napot maradni és a vasárnapot nyugodtan, kikapcsolódással, wellnesseléssel és városnézéssel tölteni.

Gaben: Mi is koncerteztünk már több alkalommal az M Clubban és a Parkban is. Nagyon szeretjük mindkét helyet, örömmel jövünk ide mindig. 

Munkánkból kifolyólag inkább csak az éjszakai életet sikerül megismernünk minden városban. Érdekes, hogy éveken át járunk bizonyos helyszínekre fellépni, mégsincs alkalmunk felfedezni a környéket és a látványosságokat. Mostanában viszont igyekszünk egy-egy plusz napot még eltölteni a fellépéseink helyszínén, hogy jobban megismerkedhessünk hazánk szép vidékeivel. Ezért is volt egy nagyon jó élmény Mosonmagyaróvárt egy kicsit más szemszögből megismerni.

Mikor érkeztetek Mosonmagyaróvárra?

Gaben: Szombaton este érkeztünk a városba, ahol elfoglaltuk csodás szállásunkat az Aqua Hotel Termálban, majd Vikinek volt egy fellépése az M Clubban, ahol nagyon jó bulit adott. A lehetőségekhez és korlátokhoz mérten szerencsére voltak szép számmal a közönség soraiban is, így nagyon jót buliztunk. Ezután visszatértünk a szállásra és pihentünk egy hatalmasat. 

Viki: Másnap egy kis kényeztető wellness után indultunk csak várost nézni. Megmondom őszintén, nem igazán kedvelem a termálfürdőket, de a mosonmagyaróvári Flexum Thermál & Spa-ban nagyon jól éreztem magam. Igazán szép környezetben tudtunk kikapcsolódni. Az is nagyon tetszik, hogy kültéri medencékben is van meleg víz, így nem gond, ha rossz az idő, mert a szabad ég alatt is igazán élvezhető a fürdőzés. Ez a pozitívum itthon szerintem csupán kevés fürdőben megtalálható.

Most pont az ősz azon szakában járunk, amikor minden sárga, barna és más csodaszép színekben pompázik, úgyhogy a kinti medencében ülve lehet élvezni ezt a kilátást is. Szerencsére most szép időnk is volt, így még jobban telt a nap. 

Ezután elmentünk egy rövid városnézésre, ahol többek között a felújított várat is megcsodálhattuk.

Sajnos nem tudtunk sokat a városban időzni, hamar haza kellett indulnunk, mert Gabiéknak próbája volt még este, hiszen hétfőn volt a raktárkoncertjük.


Hogyan kell elképzelni egy raktárkoncertet? 

Gaben: A nyári fesztiválok elmaradása nagyon nagy kiesést jelentett a zenekaroknak és azok egész stábjának is. Tudniillik, hogy a bandák körüli csapat rendkívül sok emberből áll. Az állam ezzel a rendszerrel egyfajta anyagi segítséget szeretne nyújtani ezen emberek számára, ami egy rendkívül jó dolog. Persze ez nem tudja pótolni a nyári fesztiválokat teljes egészében, de nagyon nagy segítséget jelent. 100 hazai zenekar között minket is kiválasztottak, akiknek az évben egy lehetősége van egy ilyen koncertet megtartani. 

Egy üres raktárhelyiséget kell elképzelni, ahol egy 60 perces élő show előadására van lehetőség minden zenekarnak, ami aztán a médiában is megjelenési lehetőséget kap, felkerül a YouTube-ra és bekerül a Nemzeti Filmarchívumba is. 

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük