KÖZéletMosonszentmiklósSzigetKÖZélet

Magyar thai masszőz a világ legjobbjai között

A mosonszentmiklósi Ősz Andrea az idei koppenhágai masszázs-világbajnokság thai masszázs videós kategóriájának győztese lett, Magyarország és Ausztria képviseletében. A masszőzt a világbajnokság mellett arról is kérdeztük, számára mit jelent a thai masszázs.

A világ minden részéről érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat a 2022-es koppenhágai világbajnokságon: 50 ország közel 250 masszőre mutatta be hozzáértését egy szakmai zsűri előtt, akik objektív szakmai szempontok alapján pontozták a masszőrök munkáját.

A versenyzőknek egy bemutatkozó videót is kellett készíteniük a bajnokságra, s ezeket a rövidfilmeket is megversenyeztették egymással a bajnokság keretei között. Ebből a kategóriából került ki győztesként a mosonszentmiklósi Ősz Andrea, aki tizenkét éve ismerkedett meg a thai masszázssal, de bevallása szerint még mindig tanulja azt, hiszen „az emberi test maga a csoda”.

– Tizenkét éve dolgozom Ausztriában, Burgenlandban egy thai masszázs szalonban, ahol rengeteg komoly tudású szakember megfordult az évek során. Tőlük is sikerült elsajátítanom fogásokat – mesél a kezdetekről Andrea.

–  Nem azért mentem Koppenhágába, hogy megmérettessem magam, hanem hogy tanuljak, ellessek egy-két fogást a világ legjobbjaitól. Nekem a hétköznapok is megannyi sikerélményt adnak, az emberek hálája az, amit én valódi sikerként könyvelek el. Arra is jó volt a világbajnokság, hogy összegezzem magamban a tudást, felkészüljek, felvértezzem magam – részletezte a masszőz. Mint mondja, a masszázs szubjektív dolog, mindenkinek mást jelent a jó masszázs, van, aki a simogatást szereti, más azt, ha jól megcsavargatják. De hangulatfüggő is, korántsem biztos, hogy az ember ugyanarra vágyik ma reggel, mint amire másnap este.

– A világbajnokságon a zsűri számos szempont szerint értékelte a versenyzőket, a fő szempont a szakmai tudás volt, ugyanakkor a test használatát, az összhangot, a nyomásmélységet, ritmust is figyelték. Olyan ez, mint a tánc, vagy a talajtorna, a nézőtérről nézve légiesnek, könnyednek tűnik, miközben hatalmas munka van mögötte – magyarázza Andrea, aki régen aerobikoktatással is foglalkozott, és a mai napig rendszeresen sportol.

A thai masszázs egy intenzív masszázs

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a leghatékonyabban csípő és gerincből eredő fájdalmakon tudok segíteni. A tradicionális thai masszázs az egész testet mozgatja, így az elmozdulásokból adódó fájdalmak a testszimmetria visszaállításával enyhülnek és megszűnhetnek – részletezte Andrea, aki bevallása szerint masszírozás közben egy egyensúlyban lévő, lecsendesedett állapotba kerül, ahol nincs gondolat, ítélet a másik emberrel szemben, aki megtiszteli őt a bizalmával.

– Felelősség olyan térbe belenyúlni, ahova az angyalok is félve libbennek, a masszázs közben energiák mozognak, általa én is kapok, s mivel így élem meg, nem arról szól számomra a munka, hogy a végére elfáradok, hanem feltölt. Ez egy energetikai rendszer, adok-kapok, miközben kizárom a külvilágot. Fontos a figyelem irányítása, az egész testre kell koncentrálni, mivel ha valakinek van egy bizonyos fájdalma, nem biztos, hogy onnan indul, ahol azt ő érzi – zárta szavait a masszőz.

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük