KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Jó hír a hagyományos nyári rendezvényekről!


Jelen állás szerint idén is megrendezésre kerül a mosonmagyaróvári Szent István Napok és a Voluta is – jelentette be Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár polgármestere és Csiszár Péter, a Flesch Károly Kulturális Központ ügyvezető igazgatója mai közös sajtótájékoztatójukon.

Az előző évekhez képest azért számíthatunk változásokra, hiszen az önkormányzat bevételei és ezzel együtt lehetőségei a járvány miatt jelentősen csökkentek.

“A turizmus is megsínylette a nagymértékű változást, de vissza kell térnünk a megrendelői piacra és az idegenforgalmat is vissza kell állítanunk” – mondta a polgármester.

A hagyományosan három napig tartó Szent István Napok idén költségtakarékosság miatt két napig – augusztus 20. és 21. között – fog tartani. Szintén ezen okokból kifolyólag csakis a nagyszínpadot állítják fel, ahol a programok mindkét nap éjfélig szórakozatják a látogatókat.

Idén a magyar zenei élet olyan kiemelkedő alakjai látogatnak el Mosonmagyaróvárra, mint Majka és Curtis (augusztus 20.) és Rúzsa Magdi (augusztus 21.).

Ugyan a kisszínpad az idei évben nem kerül felállításra, az útlezárások a korábbiakhoz hasonlóan a Vilmosrév utcától a Magtár utcáig tartanak majd.

A térségben élők körében igazán népszerűnek számító Voluta is megrendezésre kerül a jelenlegi tervek szerint augusztus 22-e és 23-a között az Itatónál. Előreláthatólag csakis a sport programokat tartják meg.

A Makett Kiállítás őszi megrendezéséről is vannak tervek, bár lehetséges, hogy idén ez konferenciaként fog megvalósulni.

További jó hír, hogy június 20-tól, amennyiben a járványhelyzet is engedi, a Futura Élményközpont és a Huszár Gál Városi Könyvtár is megnyithatja kapuit.

További cikkek
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Friss levegőn nőnek az izmok – összeszedtük, hol lehet  ősszel a szabadban sportolni

A nagyvárosok mellett a falvakban is megszokott jelenséggé váltak a kültéri fitnessparkok.
Read more
A nap esszenciájaDunaszegKÖZéletMecsérMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A hétvége esszenciája - 2023.09.8-10.

Új csoportszobával bővült a Dunaszegi Napközi Otthonos Óvoda 2023. szeptember 8-án új…
Read more
KÖZéletKÖZösségSzigetKÖZélet

Még 1 hónapig lehet jelentkezni a Boldogságóra Programhoz

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük