EseményekGyőrújbarátKÖZéletKÖZlekedésSzigetKÖZélet

Háromnapos rockfesztivállal gyűjt ismét rászorulóknak az Arrabona Eagles M.C.

Fotó: Győr Plusz Média

Immár huszadik alkalommal rendezi meg Győrújbaráton a Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivált az Arrabona Eagles M.C. Az eseményre ismert előadók, rocklegendák látogatnak el, a belépőkkel pedig rászorulóknak gyűjtenek a szervezők, akik 2003-ban minden tapasztalat nélkül indították útjára a ma már országos jelentőségű rendezvényt.

Ügyesek vagyunk – kezdi viccesen a beszélgetést Széles Zoltán, az Arrabona Eagles M.C. titkára, aki először arra a kérdésre válaszolt, hogy egy, a rendezvényszervezés területén teljesen járatlan baráti társaság hogyan tudott létrehozni egy olyan rockfesztivált, amely húsz éve töretlen sikerrel fut, sőt minden alkalommal egyre nagyobb tömegeket vonz a Szigetközbe, azon belül pedig a Győrújbaráti Gyermektáborba. Idén május 11. és 13. között várják színes programok az érdeklődőket, akik nem csak motorosok lehetnek!

Komolyra fordítva a szót, 2003-ban néhány barát, aki együtt motozott, szeretett volna adományt gyűjteni valakinek. Ekkor támadt az ötletük, hogy sokkal több pénz jönne össze, ha nem csak ők, de az ismerőseik is segítenének, akiket pedig egy jó bulival lehetne összehozni. Első évben egy győrújbaráti panzióban találkoztak, amit azonnal meg is töltöttek a látogatók. Már akkor az volt a cél, hogy hagyományt teremtsenek és évről-évre szervezzenek ilyen találkozót. Én nagyjából a harmadik évben csatlakoztam a klubhoz és a szervezőkhöz, akkor már az eredeti helyszínnél jóval nagyobb befogadóképességű gyermektábor adott otthont az eseménynek. Mára ezt a helyszínt is kinőnénk, de mivel mindannyian kötődünk ehhez a környékhez, illetve a tábornak is nagyon különleges atmoszférája van, ezért nem szeretnénk máshova vinni a fesztivált

– avat be bennünket a kezdetekbe Széles Zoltán, aki azt is elárulja, hogy a szervezés ma is a kezdetekhez hasonlóan működik abból a szempontból, hogy szeretnek kísérletezni és minden évben kipróbálni valami újat, illetve igyekeznek tanulni az előző évek tapasztalataiból.
Fotó: Győr Plusz Média

A fesztivállal együtt fel kellett nőnünk nekünk is ahhoz, hogy mára ilyen sikere legyen a programnak. Igazából el is értük azt a létszámot, amit tudunk fogadni, idén is több ezer látogatóra számítunk. Elmondhatom, hogy az egyik legszínvonalasabb motoros fesztivál a miénk. Számunkra ez nagyon fontos, ezért is úgy szervezzük meg a programot, hogy többet adjunk, egy magasabb jegyárért, amiből jótékonykodunk – meséli a klub titkára.

A nívós rendezvényt komoly felkészülés előzi meg. Az előkészületek a következő évre már a fesztivál zárását követően szinte azonnal elkezdődnek és egész évben tart a munka. A teendők általában az év elején sűrűsödnek be, amikor elindul a jegyek és bérletek előzetes értékesítése.  Ez az idei programokra már tavaly novemberben megkezdődött. Előtte a résztvevőkkel, szponzorokkal, segítőkkel találkoznak és egyeztetnek a szervezők, akik számára nagy segítséget jelent, hogy a gyermektáborban már egy összeszokott, tapasztalt csapattal tudnak együttműködni, akik közül sokakra a kezdetek óta számíthatnak, így mondhatni kisujjból tudják már a dolgukat és szívesen is veszik ki a részüket a motoros fesztivál lebonyolításából.

Minden alkalommal ugyanaz a barátunk szervezi a karaoket, ugyanazok a srácok a hangosítók a polgárőrök és a környékünkön működő Motoros Baráti Körök is számítanak ránk, talán már ha nem is szólnék nekik, akkor is jönnének segíteni. Nagy alázattal állunk a szervezéshez, hiszen a vendégeink fizetik ki a belépőket és az ő pénzükből tudunk jótékonykodni. Talán ez az a hozzáállás, ami miatt az előadók is szívesen vállalják a fellépést nálunk. Az első évben a szervezők kijelölték a fesztivál irányát, amit azóta is követünk

– magyarázza Széles Zoltán.

Az idei jubileum ünnepére különleges felhozatallal készülnek a motorosok a törzsközönségnek. Elsősorban a rockzenét kedvelőknek akarnak kedvezni, akik a húsz év alatt a legtöbbször támogatták a belépő megvásárlásával a jótékony célt. Többek mellett olyan rocklegendákat is elcsábítottak Győrújbarátra, akik korábban talán még sosem álltak egy színpadon. Énekel majd Vikidál Gyula, Varga Miklós és Nagy Feró is, hogy csak néhány nevet említsünk. Lesz Pokolgép és Ossian koncert, illetve meglepetés fellépőkre is lehet majd számítani. A bulisátorban pedig ezúttal is helyi feltörekvő együttesek kapnak arra lehetőséget, hogy többezer fős közönség előtt mutatkozhassanak be. A napjainkra már befutott győri banda, a Falcon projekt számára is jó ugródeszkának bizonyult ez a lehetőség.

Jó érzés, hogy tudunk a helyi zenekaroknak is segíteni. A fő motiváció pedig a jótékonyság. Remek kapcsolatot ápolunk az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesületével, akik Győr-Moson-Sopron vármegyében körülbelül nyolcszáz gyereket támogatnak, nekik már tizennegyedik éve igyekszünk segíteni adomány formájában. A befolyt összeg másik részét nagycsaládokban élő, rászoruló gyerekekre fordítjuk. Őket a helyi családsegítő központok munkatársai segítenek megtalálni, hiszen ők azok, akik a frontvonalban állnak, ismerik a családokat és el tudják dönteni, kinek van igazán szüksége és ki érdemes támogatásra. Többek között például táborozni szoktuk elvinni ezeket a gyerekeket nyaranta. Olyan is előfordul, hogy jóravaló emberekkel történik szerencsétlenség, ilyenkor is próbálunk ott lenni és melléjük állni. Ebből a szempontból is lokálpatrióták vagyunk, hiszen az adományokat a helyeiknek, szigetközieknek szánjuk. Megölelnénk pedig az egész világot, de erre sajnos nincs lehetőségünk – zárja a beszélgetést a szervező.

A rockfesztivál mellől természetesen idén sem maradhat el a hagyományos felvonulás. A várhatóan több száz motoros Győrújbarátról az ETO Parkhoz, majd visszavonul, az érdeklődők ezen az útvonalon számíthatnak rájuk szombaton 14.00-tól.

A háromnapos fesztiválra a napijegyek és bérletek ára 10 000 és 24 000 forint között alakul, kivéve a saját motorral érkező hölgyek számára, akik kedvezményben részesülnek. Ingyen látogathatják a programokat a 14 éven aluliak diákigazolvány bemutatásával, illetve a fogyatékkal élő vendégek és egy fő kísérőjük. Szombaton pedig este tíz után minden hölgy belépő nélkül vehet részt a koncerteken.

A hétvégi fesztivál teljes programja pedig a következőképpen alakul:
Csütörtök (május 11.):

NRG Nagyszínpad:
18:00 Moby Dick
20:00 Pokolgép
22:00 Auróra

Wiesbauer színpad:
17:00 Symphonium
19:00 Alakulat Rock Band
21:00 Fekete Hold
23:00 Gattó

Péntek (május 12.):

NRG Nagyszínpad:
17:30 Tunyó öröksége zenekar
20:00 Ossian
22:30 Lord
0:30 Blues Company

Wiesbauer színpad:
18:30 Dogs
21:30 Forma
24:00 Piton

Szombat (május 13.):

NRG Nagyszínpad:
17:30 Falcon Project
19:30 Rudán Joe Band és a Rock legendák (Rudán Joe, Vikidál Gyula, Kalapács József, Varga Miklós, Nagy Feró, Vadkerti Imre)
22:00 Road
0:30 Zorall

Wiesbauer színpad:
18:00 Várakozni Tilos
20:30 HungaRock
22:30 Iron Vének
23:30 Tombolasorsolás
00:20 CandyMen Duo rockabily show

Ebédlő: Az elmaradhatatlan KARAOKE minden nap!
JÁTÉKOS VETÉLKEDŐK: pénteken és szombaton

Szombat 13:00 órától motorszentelést tartanak. A programokról pedig további részleteket a XX. Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivál Facebook-oldalán lehet olvasni.

Jótékonyság különleges köntösben

Gyerekkoromban többször láttam a motorosok felvonulását, néha direkt kíváncsiak voltunk rájuk, máskor véletlenül éppen arra jártunk. Kicsi gyerekként eleinte félelmetes látványt nyújtottak, hiszen mint a legyek, úgy zsongtak, ellepték az utat. Újságíróként aztán többször is találkoztam az Arrabona Eagels Motorclub tagjaival és kivétel nélkül mindig egy jó ügyről, egy nemes tettről beszélgettünk – meséli a cikk szerzője.

Izgalmas visszagondolni, milyen benyomást keltettek a motorosok az óvodás kislányban az első találkozáskor és később mennyi jósággal, szeretettel, kedvességgel töltődött fel a fejemben a felvonuló kétkerekesek képe. Az előítéletek sajnos nagyon kegyetlen dolgok: az autóban ülve, a felvonulás miatti lezárás végére várva egészen más jelentést kapott a program, mint mikor cikket írtam róla, hogy hány gyereknek szereztek felejthetetlen élményt vagy okoztak hatalmas örömet az így befolyt összegekből.

Fantasztikus dolognak tartom, hogy ennyi ember, akiket lényegében csak a motorozás és a rockzene szeretete köt össze, megtalálja egymást, egymásba tud kapaszkodni és egy önzetlen cél érdekében nem sajnálja az idejét, sem a pénzét adni másoknak, akár ismeretlen embereknek is.

Írta: Kamocsai Rita

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZlekedésMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Átadták a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszát

Május 3-án, pénteken átadásra került a Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő út 1. számú…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük