galériaKÖZkincs

Börcsi Faluszépítő és Kulturális Egyesület összefogása a győri kórházért


A Győr mellett található Börcs község kulturális és faluvédő egyesülete és önkormányzata novemberben jótékonysági kezdeményezést hirdetett, hogy így támogassák a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Az akció keretében több, mint egymillió forint gyűlt össze, melyet december 11-én adtak át a kórház számára

A rendezvényen részt vett dr. Nagy István miniszter, Börcs község örszággyűlési képvilselője is, aki köszöntőjében méltatta a kezdeményezésben részt vevők munkáját. Mint mondta:

Rendkívüli időket élünk, ahol soha nem látott kihívásokkal kell szembenéznünk. Azon túl, hogy ez az adomány jótékony célokat szolgált, a közösség gyökerét is erősíti. A szám, mely szerint 880-an hozzájárultak a felajánlott összeghez azt mutatja, hogy szinte minden börcsi család adománya benne van. Ez fantasztikus dolog!

“A felajánlás azt a célt szolgálja, hogy segítse azok munkáját, akik nap, mint nap emberfeletti módon vesznek részt a járvány elleni küzdelemben és védekezésben. Köszönet Börcs minden polgára számára, hogy ennyire fontosnak tekintik a segítségnyújtást és képesek jó célokért dolgozni!”

Rácz Róbert, Börcs község polgármestere is a köszönetre helyezte a hangsúlyt beszédében.

Sokan vagyunk, akik karácsony táján jó érzéssel segítenek a rászoruló embereken vagy azokon, akik tevékenységeikkel megérdemlik a kiemelt figyelmet. Mint mondta: megtiszteltetés volt a felkért művészek adománya, a lakosság pénzbeli juttatása, de még nagyobb köszönet jár azoknak, akikért a gyűjtés szerveződött.

Dr. Tamás László, a Petz Aladár Megyei Oktató Kárház főigazgatója, főorvos hangsúlyozta:

“Felemelő érzés, hogy a civilek akkor is gondolnak ránk, amikor nem betegek. Ennél jobb érzés nincs a világon! A COVID játvány idején mindez kiemelt jelentőségűvé válik, amelyért hálásak vagyunk! Ebben a projektben 880 ember gondolt ránk, s arra, hogy segítse mindennapi munkánkat, amit a járvány megfékezése jegyében végzünk. Ennél már csak az a felemelőbb, hogy oda tudjuk adni azoknak, akik a frontvonalban tevékenykednek, így még jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani számukra.”

Csordás Adrienn, a Petz Aladár Megyei Oktató Kárház ápolási igazgatója arról beszélt, hogy a felajánlott összegből a járványügyi ambulancia dolgozói számára biztosítanak komfortosabb munkaruhát és védőpapucsot, az ambulanciára pedig fertőtleníthető ágyneműket szereznek majd be.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségPüskiSzigetKÖZélet

Egy évtizede őrzi a falu emlékeit a régiséggyűjtemény Püskin

Lomtalanításból lett kiállítás Püskin. A helyi iskolaépület pedig új funkciót kapott…
Read more
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

125 éve kezdte meg működését a Magyaróvári Állami Polgári Leányiskola

1898-ban első tanévét zárta a Magyaróvári Állami Polgári Leányiskola, amely a település…
Read more
HegyeshalomJánossomorjaKÖZéletKÖZkincsMosonszolnokRajkaSzigetKÖZéletVárbalog

A kék vércse védelmén munkálkodnak a Mosoni-síkon is

Váczi Miklós, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője mesélt a kék…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük