galériaGyőrzámolyKÖZkincs

Bölcsőde és óvoda csoportbővítés Győrzámolyon

Közel 140 millió forintos fejlesztés valósult meg Győrzámolyon, mely a kisgyermekes családok életét teszi még komfortosabbá, családbarátabbá. Az összeg egy része pályázati támogatásból, másik része önkormányzati, saját forrásból került finanszírozásra. A hivatalos átadáson dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is tiszteletét tette, aki köszöntőjében a magyar kormány döntéseire, céljaira hívta fel a figyelmet.

„A magyar kormány döntéseinek középpontjában a család áll. Minden intézkedésünk és döntésünk azt a célt szolgálja, hogyan erősödjenek meg a magyar családok, hogyan lehet életkörülményeiket, életmódjukat javítani. A társadalom alapja a család, erre építjük fel az egész ország működését.

Ebbe az intézkedéscsoportba tartozik bele az óvodák és bölcsődék fejlesztése országszerte, hiszen a 21. században a családoknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy aki munkába szeretne menni, az biztonságban megtehesse azt.

A Győr agglomerációjához tartozó Győrzámoly település szép példája a település-fejlesztésnek. Rendelkezésre áll mindaz az infrastruktúra, amely a mai kor alapjaihoz elengedhetetlen és nélkülözhetetlen. A bölcsőde és óvoda fejlesztésének, bővítésének igénye is ezeket a célokat szolgálja.”  – hangsúlyozta Nagy István.

Pulai Nikoletta Győrzámoly polgármestere elmondta:

„Győrzámoly község életében ez egy hatalmas előrelépés, aminek a végére ma pont kerül. 

A beruházásoknak köszönhetően a Győrzámolyi Tündérrózsa Bölcsőde már 3 csoporttal tudja fogadni a kisgyermekeket, amely 40 férőhelyet jelent. A Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda pedig összesen 8 csoport befogadását teszi már lehetővé, ahol így jelenleg 204 óvodás korú gyermeket nevelnek szeretettel.

A polgármester kitért arra is, hogy a Magyar Falu Program által elnyert 5 millió forintból a régi azbeszt tartalmú palakerítést cserélték le új, esztétikus léckerítésre.”

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy a megyében olyan mértékű fejlesztések valósultak meg az elmúlt években és fognak zajlani még az elkövetkezendő években is, melyekre még nem volt példa. Kiemelte: 

„A bölcsődeépítések a gyermekvállalás segítése szempontjából kiemelt jelentőségűek, kifejezetten a munkaerőhiányos Győr-Moson-Sopron megyében.

A mai családpolitikai elemek hatásait 20-30 év múlva lehet majd igazán érezni, de ezek mind fontos teendők arra vonatkozóan, hogy Magyarország népessége folyamatosan gyarapodjon, erősödjön. A bölcsődék építése, fejlesztése magy mértékben hozzájárul a munkaképes, jól képzett szakemberek visszasegítéséhez a munkaerőpiacra.

A beruházások másik fontos célja a helyi kötődések kialakítása, a helyi identitás megalapozása.”

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük