KÖZéletKÖZkincsKÖZösségSzigetKÖZélet

Beszélgetések a kortárs irodalom képviselőivel a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz, amelynek keretében izgalmas programokkal várták az olvasóközönséget október elején.

A mosonmagyaróvári könyvtár minden évben csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz, a rendezvénysorozat egyik fő célja, hogy új olvasókat vonzzon a könyvtárak falai közé, az aktív olvasók pedig színes, tartalmas kulturális programokon vehessenek részt. 

Idén sincs ez másképp. Érdemes volt ellátogatni a Huszár Gál Városi Könyvtárba, hiszen többek között Juhász Anna irodalmárral, az Irodalmi Szalon alapítójával is találkozhattak az érdeklődők. Juhász Anna irodalomnépszerűsítő munkásságának célja, hogy széles körben megismertesse az irodalom, a könyvek és az olvasás szeretetét, valamint, hogy megmutassa, az olvasás nem magányos tevékenység, hanem akár közösségi élmény is lehet. Hogy mi a szerepe az olvasásnak a XXI. században? Milyen olvasói közösséghez jó tartozni, hogy veheti fel a Gutenberg-galaxis a versenyt a modern kor kihívásaival? A találkozón Juhász Anna elsősorban ezekre a kérdésekre kereste a választ beszélgetőtársával, egyben a könyvtár szakmai vezetőjével, Pap Alexandrával, valamint a közönséggel együtt, irodalmi idézetek segítségével. 

Néhány nap múlva Karády Anna, A füredi lány című sorozat szerzője érkezett a könyvtárba. A népszerű kortárs írónővel Kardos Diána beszélgetett munkásságáról, írói pályájának alakulásáról, valamint szó esett jövőbeli terveiről is.

A legkisebbekre is gondoltak a könyvtár dolgozói: egyik nap N. Fodor Iza Hopplahó című mesekönyvének bemutatóján vehettek részt az érdeklődők. A szerző édesanya, költő, pedagógus, a mosonmagyaróvári és környékbeli gyermekek irodalmi érdeklődését motiválni hívatott Aranyporos mesetarisznya főszerkesztője. Verseinek legfőbb célja a gyerekek szókincsének bővítése, a jó oldal megláttatása és annak a csodálatos hatalomnak az átadása, melynek birtokában az életben gyakran adódó apróbb bosszúságokat képessé válunk humorral oldani.

Írta: Gondár Flóra

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük