2022.06.26.

SzigetKÖZélet média

Accával és Zoknival a Szigetközben

Még tavaly húsvét előtt jelent meg Gondár Flóra és Gecsei Ádám könyve, az Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt.


Még tavaly húsvét előtt jelent meg Gondár Flóra és Gecsei Ádám első közös alkotása, az Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt nevet viselő mesekönyv, amely az elmúlt időszakban nem csak környékbeli családoknak kölcsönzött örömteli perceket.

Az alkotók elmondták, az ország minden pontjáról érkezik megrendelésük, emellett szigetközi vásárokon kínálják a mesekönyvet, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

– Egyre több olyan mondatot hallunk piacokon, vásárokon, hogy „nézd, anya, ott a Zokni”. De sokan oda is jönnek hozzánk, akár az utcán, hogy elmondják, melyik mesék tetszenek a gyerekeiknek – kezdte Gondár Flóra.

Ádám kiemelte, a mesekönyvet Szert-Szabó Dorottya illusztrálta, Máró Krisztián felelt a grafikáért, tipográfiáért D. Pusztai Andrea, Sóki Diána szerkesztette a kötetet és Johannes Gertrúd pedig korrektúrázott.

– A történeteknél az épített örökséget, hagyományokat vettük alapul, egy picit kiegészítve a gyermeki fantáziavilággal. Reméljük az olvasáson túl arra is rá tudjuk venni a családokat, hogy látogassanak el a csodálatos Szigetközbe – zárta szavait Ádám.

Stigler Vanessza Kármen, az Acca és Zokni kis olvasója szerint az az egyik legjobb a könyvben, hogy olyan településeket is bemutat, ahol még nem járt, ezáltal jó kirándulóötletekkel szolgál.

„Zokni nagyon cuki, Acca bátor, okos kisfiú. Sok érdekesség megtudható a kötetből” – mesélte a kis olvasó.

Stigler Vanessza Kármen is szereti Acca és Zokni kalandjait.Támogatta:

Megosztom: