galériaHalásziKÖZéletKÖZkincsSzigetKÖZélet

Regionális Polgárőr Nap Halászin


2020. június 29-én rendezték meg a hagyományos Regionális Polgárőrnapot, melynek idén a Győr-Moson-Sopron megyei Halászi község adott otthont. A meghívott vendégeket Csaplár Zoltán, a Országos Polgárőr Szövetség Önkormányzati elnökhelyettese, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke fogadta, aki Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes üdvözlő levelének felolvasásával nyitotta meg hivatalosan a találkozót.

Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntő beszédében először a Magyar Kormány köszönetét tolmácsolta a polgárőrök felé a pandémia idején nyújtott helytállásukért, kiváló munkájukért. Mint mondta:

„A polgárőrök egészségüket kockáztatva, erejüket megfeszítve álltak helyt nap, mint nap a koronavírus ideje alatt. Ezért külön köszönet, elismerés illeti őket!”

Kitért arra is, hogy a polgárőrök önként vállalt kötelességként, időt és energiát nem kímélve dolgoznak azért, hogy fenntartsák a közrendet és kivegyék a részüket a bűnmegelőzésből. Szabadidejüket, szabad kapacitásaikat áldozzák fel a biztonságunk és a kényelmünk érdekében. Feladataik azonban túlmutatnak a közbiztonság megteremtésén, tevékenységünk széles skálán mozog.

Nélkülözhetetlen szerepük van a rendőrség, az önkormányzatok és a lakosság összekapcsolásában. 

Ezeket az együttműködéseket intézményesítik a kölcsönös megállapodások is, amelyek az állami- és civil szervezetekkel teszik hatékonyabbá a munkát. Mindezeknek köszönhetően élvezik a helyiek bizalmát és kivívták tiszteletüket.

Kiemelte: A közbiztonság hatalmas érték, amit legtöbbször természetesnek veszünk, pedig ez sokak felelősségteljes és áldozatos munkája garantálja számunkra. 

„A polgárőrök önként vállalt karitatív munkája komoly bajtársias és hazafias hozzáállásról tesz tanúbizonyságot. Ma alkalmunk van köszönetet mondani egész éves munkájukért. Kívánom, hogy a jövőben is maradjon töretlen lendületük és odaadásuk!”

Végül arra az együttműködésre hívta fel a figyelmet, mely korábban kialakult az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség között. Ennek a keretszerződésnek a megújításáról számolt be a miniszter, melynek alapján 40 millió forinttal támogatják a külterületi szolgálat erősítését, fenntartását.

dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a pandémiás helyzetet értékelve elmondta: Magyarország polgárőrei a veszélyhelyzet alatt jelesre vizsgáztak, valamennyi civil szervezet számára példaértékű tevékenységet mutattak fel. Rendkívül nagyra kell értékelni azt a karitatív munkát, melyet ebben az időszakban végeztek.

-a polgárőrök országosan, naponta húszezer adag ételt szállítottak a rászorulók részére

-e mellett a közterületi szolgálatokat is maximálisan elvégezték

-a három hónap alatt összesen 2 millió szolgálati órát teljesítettek a járványügyi szolgáltatás mellett.

Mindez idő alatt egyetlen koronavírus megbetegedést sem regisztráltak a polgárőrök között. A pandémia idején hétköznapi hősök születtek 

– húzta alá beszédében az elnök, majd kifejezetten megköszönte a belügyminisztérium segítségét, a magánszemélyek, civil szervezetek és vállalkozók felajánlásait.

dr. Károlyi László, a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója arról beszélt, hogy a polgárőrség Magyarország közbiztonságának szerves része. a postabiztonság szempontjából rendkívül fontos eleme.A polgárőrök áldozatkészséget tanúsítanak a posta munkájának segítésében. A főigazgató emlékeztetett: idén 20 millió forinttal támogatja a Magyar Posta a polgárőrök munkáját.

A köszöntők után az elismerések, kitüntetések átadása következett.

Forrás: valasztokerulet.drnagyistvan.hu

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more