KÖZélet

Két tonna mézadomány az egészségügyi dolgozóknak


„Egy nap barátok nélkül olyan, mint a bödön egy csepp méz nélkül” – Alan Alexander Milne, a Micimackó írójának mondata szemléletes módon kifejezi a május 6-i rendezvény üzenetét, melynek keretében az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport, az Agrármarketing Centrummal (AMC) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel (OMME) közösen 4000 üvegben 2.000 kilogramm mézet nyújtott át a harcvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók számára, így segítve az immunrendszer megerősítését, valamint a szervezet ellenállóképességét.

Bross Péter, az OMME elnöke megköszönte 20 ezer hazai méhész nevében az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, majd hangsúlyozta: a mézfogyasztás fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében is. A termelői virágmézet 4 raklapon, egyenként 500 grammos kiszerelésben adták át az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, valamint a Szent László és Korányi Kórház egészségügyi dolgozóinak. 

Révész Máriusz, az Akciócsoport vezetője kiemelte:

Magyarországnak néhány hét alatt egy olyan életmódra kellett átállnia, amelyre az elmúlt 1000 évben nem volt példa – és működik az ország. Az emberek felismerték annak a jelentőségét, hogy minden magyar felelős minden magyarért. Olyan társadalmi összefogás jött létre, melynek során szűkebb vagy tágabb környezetében mindenki a bajba jutott honfitársaink segítségére siet, illetve támogatja azokat, akik a járvány elleni védekezés első sorában teljesítenek szolgálatot.”

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy ilyen módon járulhatnak hozzá a járvány elleni küzdelemhez és támogathatják a frontvonalban dolgozókat. Említette a méz egészségre gyakorolt hatásait, valamint hangsúlyozta: Magyarországon kiváló minőségű mézet állítanak elő a méhészek, amit évről évre bizonyítanak.

A segítség mindenképpen mézédes. Legyen szó autóról, gyümölcsléről, kerékpárról vagy akár csak néhány kedves szóval történő támogatásról is.” – mondta kollégái nevében Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki hozzátette, hogy a védekezéshez és a járvány leküzdéséhez szükséges feltételek rendelkezésre állnak. A lelkierőt pedig sokszor az ilyen vagy ehhez hasonló felajánlásokból nyerik. Köszönet értük!

Forrás: Agrármarketing Centrum

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük