koronavírusMosonmagyaróvár

Járványinformációk – Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróváron számos állami és önkormányzati intézkedés történt a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása, a további terjedés mérséklése érdekében, melyek folyamatosan követhetők a város honlapján a vírussal kapcsolatos információk között.

Karanténház

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság elrendelte a Széchenyi István Egyetem Cserháti Sándor Kollégium „E” épület egy részének (Gazdász u. 10.) katasztrófavédelmi célú igénybevételét. Az épület járványügyi befogadóhelyként működik, ahol a hatósági házi karanténra kötelezett személyek 14 napos megfigyelése biztosított. Az ún. „karanténház” a rendőrség, a népegészségügy, a Karolina Kórház, a katasztrófavédelem, az Egyetem, a Kormányhivatal és az Önkormányzat számára meghatározott rendben és kötelezettségek teljesítésével kezdte meg működését.  A karanténházba csak azok a személyek kerülhetnek, akiknek a hatósági házi karantén idejét ezen a címen kell letölteni.

Fertőtlenítések

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Mosonmagyaróvár Város közterületeinek, játszótereinek, buszmegállóinak fertőtlenítését rendelete el Mosonmagyaróvár Város Polgármestere. A feladatot a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. hajtja végre a meghatározott eljárásrend alapján.

A tevékenységre az esti (19–20 óra körüli) és a hajnali 4–5 óra körüli) időpontokban kerül sor. Kérik a lakosságot, hogy fokozott körültekintéssel legyenek a munkájukat védőruházatban ellátó munkavégzők iránt.

Hiteles információkat a https://koronavirus.gov.hu/ és a http://mosonmagyarovar.hu/ oldalakon talál.

További cikkek
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

A világ legnevesebb egyetemeire készül a mosonmagyaróvári Kondor Balázs

A Floris TV legújabb adásának vendége a mosonmagyaróvári Kondor Balázs volt, aki nemrégiben…
Read more
KÖZéletMosonmagyaróvárSzigetKÖZélet

Friss levegőn nőnek az izmok – összeszedtük, hol lehet  ősszel a szabadban sportolni

A nagyvárosok mellett a falvakban is megszokott jelenséggé váltak a kültéri fitnessparkok.
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük