DunaszigetKÖZéletSzigetKÖZélet

Újra szelhetjük a habokat a Pisztráng Körrel

Kenubérlési lehetőséggel és szakvezetői túrákkal is várják a vízi vándorokat Dunaszigeten.


A múlt héttől újranyitotta szálláshelyeit a Pisztráng Kör Egyesület, ismét várják a természetkedvelő látogatókat a dunaszigeti Ökoparkba – mind a szárazföldön, mind a vízen. A megfelelő óvintézkedések, szabályok betartása mellett kenu- illetve kerékpárbérlések, de szakvezető túráik is igénybe vehetők, valamint egy bisztró is várja a megéhező vándorokat.

Aki megunta már a négy falat és a természetbe vágyik, tárt kapukkal várja a Szigetköz szívében található Ökopark és az Erdei iskola is.

Fűzfa Zoltán, a dunaszigeti Pisztráng Kör Egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, mindent megtesznek azért, hogy az itt eltöltött idő alatt látogatóik biztonságban legyenek és jól érezzék magukat. 

Ennek érdekében többek között a következő intézkedéseket hozták az Ökopark területén: recepciójukon a maszk viselése kötelező. A szokásos takarítás mellett fertőtlenítik is a szálláshelyeket, illetve a közös helyiségeket, vizesblokkokat is naponta több alkalommal, emellett fertőtlenítőszert is kihelyeznek több helyütt, megkönnyítve a vendégeik számára a higiéniai előírások betartását.

A szokásos takarítás mellett fertőtlenítik a szálláshelyeket, illetve naponta több alkalommal a közös helyiségeket is.


Amint azt Zoltán elmondta, nagyrészt bejárós, napközis ökotáborokkal várják majd az érdeklődőket, a programokra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

A hétvégén pedig megnyitott az Ökopark Bisztró, ahol az ínyencek igazi ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak a friss levegőn, madárcsicsergős környezetben. 

„A szezon fele sajnos elúszott, hiszen áprilistól jöttek volna az iskolás csoportok, akik a járványhelyzet miatt visszamondani kényszerültek a foglalásokat. Ám szerencsére egyre többen kimerészkednek a természetbe” – magyarázta Zoltán.

Fotó: Fűzfa Zoltán


Mint megtudtuk, ezidáig főleg kajak- és kenubérlők érkeztek az Ökoparkba, de egyre többen látogatnak el ide azért, hogy biciklit bérelve két keréken vegyék a nyakukba a Szigetközt, valamint gyarapszik a sátorozók száma is.

Ugyan kis időre le kellett lassulni, az élet azonban nem állt meg a dunaszigeti táborozóhelyen. Az ökopark életével kapcsolatosan rövid videókat készítenek, melyeket a Youtube-on megtekinthetnek az érdeklődők.

Nemrégiben egy faültetési akció során őshonos fafajokat telepítettek az ártérbe: vörös-és fehér füzet, fekete nyárt telepítettek az invazív zöld juhar megfékezése érdekében.

„A több mint 500 facsemetét 40 önkéntes segítségével ültettük el”
– részletezte a Pisztráng Kör elnöke.

Az ide látogatókat egy új látványosság is fogadja: a kapolcsi Ilona-malom Műhely profi csapata és önkéntesek segítségével egy fűzfakápolnát építettek. 7-8 méteres fűzfa ágakból öt méter átmérőjű dómot alakítottak ki, amely a természetkedvelők számára egy autentikus helyszín lehet majd esküvők, keresztelők, egyéb rendezvények megtartására.

„Szerencsére minden hajtás legyökerezett, őszre várhatóan zárt lomb fogadja majd a látogatókat. A fűzfakápolna szentély jellegéhez hozzájárul majd egy oltár, ami még ünnepibbé varázsolja a helyszínt. Egy pár már jelezte, hogy itt szeretnének megesküdni” – részletezte Zoltán.


Hozzátette, az utolsó simításokat végzik Microtus Minibuszukon is, amely guruló tanteremként fog szolgálni, már csak a matricázás és a végső összeállítás van hátra.

További cikkek
KÖZbensőKÖZélet

Gyerekkel elindulni – Mit tehetünk szülőként a veszekedésmentes reggeli készülődésért?

Tegye fel a kezét, akinél gyorsan és mosolygósan indul minden hétköznap reggel a gyerekekkel!
Read more
DarnózseliKÖZéletSzigetKÖZélet

Nem az a Tiéd, amit megeszel, hanem ami felszívódik

Milyen nehézségekkel kellett korábban és kell ma megküzdenie egy vállalkozónak? Mi egy…
Read more
DunakilitiKÖZéletKÖZkincsMosonmagyaróvárNagybajcsNagybajcs

Neves személyek évfordulói - Január, február

Kétszáz évvel ezelőtt, 1824-ben az Esztergom melletti Szenttamáson születettBeöthy…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük