KÖZéletSzigetKÖZélet

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkacsoportokat hozott létre a gazdasági problémák feltárására

Forrás: gymkik.hu


A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara társszervezeteként, három térségben látja el azt a rendkívül fontos társadalmi munkát, amely megoldást jelenthet a gazdasági életben előforduló feladatokra.  A Győri, Mosonmagyaróvári és Fertő-Rábaközi Megyei Kamarák különböző ágazati csoportokra osztva vizsgálják meg a helyi problémákat.

A Mosonmagyaróvári Térség elnöki tisztségét az évtizedek óta kamarai képviselőtagként tevékenykedő Csalló Gábor tölti be, akivel az újonnan elindított, nyugat-dunántúli gazdaságfejlesztési programjukról beszélgettünk.

„Márciusban hozzákezdtünk egy olyan pilótaprojekthez, amellyel a kormány nyugat-dunántúli régiós fejlesztési koncepciójához szeretnénk hídcölöpöket leverni.” – kezdte Gábor.

„Célunk egy olyan csomag létrehozása, melyben a három kamarai térség javaslatai lesznek összefésülve egy egységes megyei szintű fejlesztési elképzeléssé.”

A projekt sikeressége esetén a kormány a többi megyére is kiterjesztené majd a kialakult szisztémát, a régiós kidolgozás főkoordinátora a Széchenyi István Egyetem lesz.

A térségi vezetők különféle munkacsoportokat hoztak létre, melyeknél az alapvető irányelv az volt, hogy a tevékenységek, a tevékenységekhez szükséges feladatok, és az európai uniós irányelvek teljes összehangban legyenek. A mosonmagyaróvári munkacsoportokat termékelőállítás és -értékesítés, szolgáltatás, oktatás és HR, KKV digitalizáció, épített környezet és zöldgazdaság kategóriákba sorolták.

Csalló Gábor, a Mosonmagyaróvári Térség elnöke


Gábor portálunknak elmondta, hogy a munkacsoportok elsődleges célja egy olyan problématérkép felállítása, amelyet a gazdaság és a civil közélet szereplőinek ötletei alapján készítenek.

„Hiszünk abban, hogy az itt élők jobban meg tudják fogalmazni a térség fejlesztési rövid- és hosszútávú javaslatait, és bízunk benne, hogy ezek a későbbiekben a településvezetők és a kormányzat célkitűzéseivel is találkozni fognak.”

Az elnök hozzátette, hogy a munkacsoporti tagok kiválasztásánál a fő szempontjuk az volt, hogy az egyének minden esetben lokálpatrióták legyenek, akik egyúttal széles rálátással rendelkeznek a világ dolgaira.

A térség infrastruktúrájáról szóló ajánlások között kiemelten szerepel a kerékpárúthálózat kiterjesztése.

„A kerékpárturizmus kiaknázásával fantasztikus dolgokat lehetne elérni, viszont ehhez elengedhetetlen a szervízek, szállások, illetve különféle, a kerékpárturizmust erősítő, kibővítő szolgáltatások jelenléte.” – magyarázta Gábor.

A munkacsoportos brainstormingokhoz júniusig nagyjából öt alkalommal ülnek össze a tagok, az elkészült térségi javaslatokat pedig egy megyei szintű fejlesztési tervvé gyúrják majd össze.

További cikkek
KÖZéletKÖZkincsKÖZösségMosonmagyaróvár

Egy élet a kereszténydemokráciáért – Kovács K. Zoltánra emlékezünk

100 évvel ezelőtt, 1924. március 27-én született Mosonmagyaróváron Kovács K. Zoltán, a…
Read more
KÖZéletKÖZkincsKÖZösség

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatóit díjazták az Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai…
Read more
KÖZbensőKÖZélet

Dühkezelés gyermekkorban – Ezt a három dolgot minél előbb tanítsa meg a gyermekének!

Szülőként hajlamosak vagyunk megijedni gyermekeink heves érzelmi megnyilvánulásaitól, pedig…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük